További fotókért kattints a képre! |
A Closed/Open kulináris ügynökség, főzőiskola, kulináris kukkolda, ahogy tetszik. Exkluzív főzőtanfolyamokat szervez az ország legnívósabb éttermeibe, gasztrohelyszíneire azért, hogy a minőségi kulinária iránt érdeklődők az ország legjobb szakembereitől, az éttermek saját konyhájában, autentikus környezetben, a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával sajátíthassák el a nagy mesterek fortélyait.
„Nem csupán főzőkurzusnak, sokkal inkább kulináris kalandnak nevezném minden egyes szeánszunkat. A résztvevők egy 3-4 fogásos menü elkészítése mellett megismerhetik a séfeket, vendéglátókat, az éttermeket úgy, ahogy azt nagyon kevesen tehetik meg, a kulisszák mögül.
A kurzusok végén az elkészített ételeket a résztvevők gyönyörű borkísérettel fogyaszthatják el az éttermek vendégterében” – mondta Barna Zsanett, az ötlet megálmodója.
2012 óta a Closed/Open portfólió tagjai a Vár: a Speiz, ahol Rudits Károly és Feke Zoltán tanítják az érdeklődőket, a nagy múltú Rosenstein Vendéglő Rosenstein Tiborral és Rosenstein Róberttel, a Gerbeaud-ház, Kolonics Zoltán kreatív-cukrászvezetővel, valamint Károly József hentesmester. A főzőiskola kínálata a közeljövőben újabb helyszínekkel, mesterekkel bővül.
Miért Closed/Open? Mert ez a főzőiskola akkor tart nyitva, amikor az éttermek zárva vannak.
További információ: www.closedopen.hu, info@closedopen.hu, 06 70 311 1836.
Facebook: https://www.facebook.com/ClosedOpenTheCulinaryAgency
További fotókért kattints a képre! |
A Csokoládé Iskola tanulói az alapoktól kezdve, az apró műhelytitkokon keresztül a profi szakmai fogásokig megismerhetik a pralinékészítés mesterségét.
Gazdagodjon egy élménnyel, töltsön el néhány órát egy valódi Csokoládé Manufaktúrában, ahol Szamos csokoládémesterek vezetésével sajátíthatja el a kézműves bonbonok és trüffelek készítésének technikáit.
A Szamos csokoládékban a tradíció, több évtizedes szakmai tapasztalat és az édesség iránti szenvedély ötvöződik. Erre a hagyományra alapozva a Vörösmarty téren, a Szamos Gourmet Házban került berendezésre az első Csokoládé Iskola, ahol a legmodernebb eszközökkel felszerelt műhelyben a temperálási, a csokoládéöntési és a töltelékkrém-készítési munkálatokba kóstolhatnak bele az érdeklődök.
A csokoládé órák a közelmúltban kibővültek a kezdő és haladó szintű tortadíszítő kurzusokkal, ahol Szamos Cukrászmesterek vezetésével különböző tortadíszítő technikákkal ismerkedhetnek meg a kurzusok résztvevői.
A Csokoládé Iskola kurzusain minden gasztronómia iránt érdeklődőt szívesen várnak, akik szeretnének megismerkedni a bonbon öntés, kézműves praliné készítés, vagy éppen a tortadíszítés különböző fogásaival.
A honlapon előre meghirdetett időpontokon kívül szívesen szervez az iskola „zártkörű” kurzusokat is, például céges csapatépítő céllal, vagy kisebb baráti társaságoknak.
További információért kattints a Csokoládé Iskola oldalára:
Facebook: www.facebook.com/csokoladeiskola
További fotókért kattints a képre! |
A fehér asztal mellett kötött kapcsolatok kiváló megalapozását jelenthetik mindazok az ismeretek, melyeket a magyar ínyenc-gourmet termékek egyre szélesedő kínálata nyújt az arra fogékony érdeklődőknek.
Az elmúlt negyed évszázad olyan hazai manufakturális gyöngyszemeket kínál a társasági és családi eseményekre, melyeknek célszerű nem csak fogyasztójává, hanem szakavatott értőjévé is válni.
Erre kínálunk most lehetőséget……
A limitált létszámú kurzusok alkalmat adnak a hazai borkínálat és ételpárosítás, a borvidékek főbb jellegzetességein keresztül, a pohár és mértek formák megismerésén át, a közös étkezések elismerést kiváltó megszervezéséhez.
A ma már Hungarikumnak tekinthető illatos gyümölcs párlatok, pálinkák egyre inkább felkeltik a külföld figyelmét is. Itt az ideje, hogy éljünk ezeknek a tüzes italoknak a varázs erejével is.
Nem beszélve arról, hogy viharos gyorsasággal terjednek a kézműves csokoládék készítésének fortélyai. A legnagyobb elismerést válthatjuk ki vendégeink előtt, ha tudjuk, mi több, el is merjük készíteni a látványos bon-bon-okat, öntött csokoládékat.
Most ezt is megtanulhatja.
És mi mással lehet ezt az írást és az étkezést befejezni, mint sajttal. A gombamód terjedő kisgazdaságok egyre rafináltabb íz és fűszer kombinációkkal állnak elő. Ma már a nemzetközi versenyeken is dobogós helyeket foglalnak el. A sajtok megkülönböztetése, párosításuk gyümölcsös magvas esetleg egyéb variációjú tálalásuk további plusz pontokat jelenthet a családban és a társaságban mindazoknak, akik adnak az értékekre és az érzékekre.
Bővebb információ: http://www.borakademia.com
Ide kattintva LIKE-oljon és kövessen minket a Facebookon!
https://www.facebook.com/pages/Gourmet-Borakadémia/