Életmód

Űzd el a téli lehangoltságot! – 5 tipp

Az ünnepek már távolinak tűnnek ezekben a napokban, a tavasz pedig még túlságosan messze van. Érthető, ha lehangolt vagy, de épp itt az ideje, hogy tegyél ellene.

Öltözz színesbe!

A hangulatodat, sőt a körülötted lévők hangulatát is befolyásolja, hogy milyen öltözéket viselsz. A kézenfekvően unalmas fekete, szürke vagy barna ruháid helyett – vagy legalább mellé – vegyél fel valami élénk színű holmit, például egy rózsaszín, piros, élénkzöld vagy napsárga pulóvert, blézert, vagy ha ilyesmid nincs, legalább egy vidám sálat!

Csempészd be a tavaszt!Győzd le a téli lehangoltságot! - 5 tipp

A virágboltokban ilyentájt már ott vannak a kedves tavaszi virágok – jácintok, nárciszok – cserepes változatai. Vásárolj egy cseréppel és helyezd el otthon a nappaliban, vagy akár a munkahelyi íróasztalodon. Öröm lesz ránézni.

Menj el úszni!

Ha már régóta nem tetted, itt az ideje, hogy ellátogass az uszodába. Az úszás kiválóan átmozgat és feldob, ráadásul a medence, a klórszag, az úszódressz mind-mind a nyár hangulatát idézik.

Edd magad vidámra!

Fogyassz olyan ételeket, amelyek serkentik a szerotonin, vagyis a hangulatjavító hormon termelődését. Ilyenek például a hal, a csirke és a pulykahús, a zöldségek és gyümölcsök, a teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények és kekszek, a dió, a mogyoró, a gombák, a tojás, a túró vagy a sajtok.

Irány a bolt!

Az üzletekbe mostanra már megérkeztek a tavaszi kollekciók első darabjai. Nézz be néhány ruhaboltba, drogériába, nézelődj, esetleg – még ha nem is akarsz sokat költeni – újíts be valami apróságot, például egy tavaszi körömlakkot, rúzst vagy kiegészítőt!

Milyen pozitív hatásai vannak a zöld teának?  Erre a kérdésre, de bármi másra is megoldást találhatsz a Válaszkeresőn. Kérdezz, vagy segíts a többieknek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top