Életmód

Karok nélkül szerezte meg a pilótaengedélyt

A fiatal nő a világon egyedülálló dolgot vitt véghez. Le a kalappal!
Jessica Cox
Jessica Cox

Az amerikai Jessica Cox egy fejlődési rendellenesség következtében karok nélkül született, ez azonban sosem tartotta vissza attól, hogy megvalósítsa, amit eltervez. A lábait használja karok helyett, méghozzá nem csupán az olyan hétköznapinak tűnő dolgok elvégzéséhez, mint például a főzés és az evés, az írás, a gépelés, az öltözködés és szépítkezés, vagy épp az autóvezetés…

Jessica már gyerekkorában táncolni és zongorázni tanult, búvárkodott, később pedig tékvandózni kezdett. A harcművészetben annyira elmélyült, hogy a fekete övig jutott, ráadásul a férjét is ennek köszönhetően ismerte meg, ugyanis korábban ő volt az edzője.

A pszichológusi diplomával is rendelkező nő azonban ennyivel nem érte be. Úgy döntött, repülni fog, mégpedig nem csupán utasként, így aztán fogta magát és beiratkozott egy pilótatanfolyamra. Sorstársai közül a világon elsőként szerezte meg a pilótaengedélyt.

„Amire vágysz és elhatározod, hogy meg akarod csinálni, arra képes is vagy. Persze kitartónak kell lenned. Azt hiszem, túl gyakran hivatkozunk arra, hogy valamire nem vagyunk képesek, pedig ez csupán kifogás, amikor nem vagyunk elég kitartóak és túl könnyen feladjuk” – fogalmazott Jessica egy sajtónyilatkozatában, s hozzátette, hogy hálás azért, hogy mindazzal, amit elért, más embereknek is motivációt adhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top