Életmód

Sorban állnak, hogy lássák a világvégét

Tömegek akarják látni még a világvége előtt a Drezdában őrzött maja kódexet, a maják világvégét jelző naptárát.

Érdekes elképzelni, hogy valakinek az egyik legfontosabb dolga a világ vége előtt, hogy feltétlenül lássa azt a bizonyos maja naptárat. Pedig állítólag órákat kell várnia annak, aki a drezdai egyetemi könyvtárban szeretné megnézni a 800 éves kéziratot.

Sorban állnak, hogy lássák a világvégét

„A kódex december 21. után is megtekinthető” – mondta Katrin Matteschk, a könyvtár optimista szóvivője. Ez viszont nem tartja vissza a világvége-rajongókat, mert a könyvtár által szervezett Világvége 2012? címmel szervezett kiállításra annyian kíváncsiak, hogy nem bírták a rohamot, új kollégákat kellett felvennie a könyvtárnak.

Szakértők szerint egyébként a kódex alapján december 21-én nem a világ ér véget, hanem a maja időszámítás egy 400 éves ciklusa, amit egy újabb ciklus követ. A német városban azonban így is nagy a készülődés, a Drezdai Filharmonikus Zenekar például Világvégekoncert címmel tart hangversenyt 21-én. Aki nem szeretne Drezdáig utazni, itt digitális formában is megnézheti a maja naptárat.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top