Életmód

Arctisztítás fűtésszezonban: Moss arcot olajjal!

A nap végi arctisztítás olajos változata főleg fűtésszezon idején áldásos.

A fűtésszezon egyik kellemetlen mellékhatása, hogy az ember bőre háromszor olyan gyorsan szárad ki, mint enyhébb időben, ilyenkor tehát az arcápolás kicsit több odafigyelést igényel. Első és legfontosabb, hogy kerülni kell a szárító kozmetikumok használatát, az arctisztítást pedig krémekkel vagy épp olajokkal ajánlatos elvégezni. Ez utóbbit sokan olyannyira komolyan gondolják, hogy szó szerint olajjal mossák az arcukat.

Moss arcot olajjal!A legalkalmasabb erre az olíva- és a ricinusolaj keveréke; előbbit a boltban, utóbbit a gyógyszertárban lehet beszerezni. A ricinusolaj mélyen a bőr pórusaiba hatolva távolítja el a szennyeződéseket, lerakódásokat, ez önmagában azonban kiszárítaná a bőrt, pont emiatt kell olívaolajat is adagolni hozzá. 

Ha több adag arctisztítót akarsz legyártani, akkor javasoljuk, vásárolj egy pumpás adagolót, önts bele 5-5 dl-t mindkét olajból, és jól rázd össze. Ha illatosítani is akarod a mixtúrát, adagolhatsz hozzá pár csepp illóolajat (pl. rozmaringot vagy teafaolajat). A keveréket vidd fel az arcodra, dörzsöld be vele jól, hagyd hatni egy percig, majd teríts egy kisebb méretű meleg vizes törülközőt az arcodra, és számolj el 30-ig. A meleg víz segítségével hatékonyabb lesz a tisztulás. Ha ez is megvan, töröld le az olajat, és készen is vagy! A házi készítésű arctisztítót sminkelés előtt tilos használni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top