nlc.hu
Életmód
Fogyaszt és boldoggá tesz. Mi az?

Fogyaszt és boldoggá tesz. Mi az?

Ne legyen többé monoton kínszenvedés az edzés! Itt az ideje, hogy olyan mozgásformát válasszunk, ami nem csak az izmainkat, hanem a lelkünket is boldogítja.
Fogyaszt és boldoggá tesz. Mi az?

A rendszeres testmozgás egyértelműen jót tesz a kedélyállapotnak, hiszen a fokozott fizikai igénybevétel endorfint és adrenalint szabadít fel a szervezetben, amitől boldogabbnak is érezzük magunkat. Vannak azonban mozgásformák, melyek esetében ez a kellemes „mellékhatás” még inkább érvényre jut! Ezeket szedtük most egy csokorba, azok kedvéért, akik nehezebben szánják rá magukat a rendszeres mozgásra lelkesedés, vagy épp idő hiányában!

Fogyaszt és boldoggá tesz. Mi az?Salsa

Önbizalmat adó zsírégetés

Ha nem vagyunk elégedettek a megjelenésünkkel, vagy akár a testsúlyunkkal, az rendre önbizalomhiánnyal és sokszor magánnyal is párosul. Ha ezt érezzük, a salsa az, amit nekünk találtak ki. Ez a napjainkban nagyon is népszerű latin tánc, amellett, hogy egy óra alatt alaposan megizzaszt bennünket, érvényre juttatja a lelkek nőies-férfias oldalát, a mozdulatok már-már terápiaként segítenek előcsalogatni belőlünk azt, akik igazán vagyunk. A salsa páros tánc, könnyen megtanulható alaplépésekkel, rendszeres gyakorlása során csak úgy olvadnak lefelé a plusz kilók, s ezzel együtt a komplexusok is. Ráadásul az órákon igazi buli-hangulat van! A lelkes salsa-hívek szerint ez a tánc varázserőt hordoz: gyógyírként hat a lelki problémákra és az önbizalmat erősítve boldogít.

Argentin tangó

Karcsúsító harmonizálás

Az Argentin tangó az egymásra utaltság harmóniájában keresi a legszélsőségesebb érzelmek rejtélyes világát. Ez az a mozgásforma, amire érdemes a párunkat is rávenni, ha már úgy döntöttünk, áldozunk az egészségesebb élet oltárán, mert a tangó hatására a kapcsolatunkban is igen pozitív változások állhatnak be. Ez a táncnem ugyanis rendkívül őszinte, dinamikus, olyan szexuális üzeneteket hordoz, melyek rendszeres gyakorlás mellett képesek vágyat ébreszteni, újbóli érdeklődést kelteni bennünk a párunk iránt. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy egy-egy óra végén az alsóneműnkből is csavarni lehet a vizet, ez által fogyaszt! Ráadásul tangózás közben megélhetjük a saját nőiességünket, amit alaposan elnyom a mai, alapvetően férfias világunk. Változik a kisugárzásunk, mosolygósabbak, magabiztosabbak leszünk és az élet kénytelen lesz visszamosolyogni ránk!

Fogyaszt és boldoggá tesz. Mi az?Pilates

A koncentráció csodája!

Ma már 11 millió gyakorlója van világszerte a Joseph Pilates által kifejlesztett komplex mozgásformának, amely ötvözi a nyugati világ anatómiai ismereteit a keleti mozgáskultúra eszközeivel. Nem véletlenül! A pilates nem kifejezetten izzasztó, ám annál fárasztóbb és hatalmas koncentrációt igénylő edzésforma, hiszen a gyakorlatokat csakis teljes testi-lelki jelenlétünkkel lehet tökéletesen kivitelezni. És épp ez a kulcs: annyira figyelünk a mozgásra, hogy képesek vagyunk az edzés idejére teljesen kirekeszteni az elménkből minden mást. A testünk, az izomzatunk a balerinákéhoz hasonlóan feszessé válhat, a lelkünk pedig végre levetheti a nap, mint nap cipelt terheket – persze csak rendszeres gyakorlás mellett. Minden pilates óra vége egy kisebb újjászületés! Hirtelen a gondok egyszerűbbnek tűnnek, a világ már nem látszik annak a sötét helynek, mint korábban, és a problémáink megoldására önmaguktól kezdenek áramlani a gondolatok az elménkbe.

Krav-maga

Acélos test, hit és akarat!

Eredetileg az izraeli hadsereg közelharc technikája volt a krav-maga, amit mára harcművészetté és egyben önvédelmi rendszerré fejlesztettek a módszer csúcsedzői. A krav-maga gyakorlatok a pilateshez hasonlóan magas koncentrációt igényelnek, s noha a gyakorlatok kevésbé nőiesek, növelik az állóképességet, alaposan izzasztanak, szép szálkás, vékony izmokra tehetünk szert velük. Ami pedig a legfontosabb: fejlesztik a testtudatunkat, javítanak a tartásunkon, növelik az önbizalmunkat, a lelkünkben pedig a harcművészetekre jellemzően erősítik a hitet és a kitartást – nem csak az edzőteremben, hanem az életünk bármely területén. Ami pedig fontos bónusz: a megtanult önvédelmi technikáknak köszönhetően ügyesen kivédhetünk egy esetleges utcai támadást!

Víz és természet varázsa
Ha az időbeosztásunk miatt képtelenek vagyunk sport vagy táncklubokhoz igazodni, a legjobb, amit a lelki harmóniánkért tehetünk, ha olyan mozgásformát választunk, amit a természetben végezhetünk. A futás és az úszás ilyenek – ráadásul az előbbi független az időjárási körülményektől és bármely napszakban beiktatható. A heti három-öt alkalommal, a természetben végzett sport felfrissíti az elmét, jót tesz az immunrendszerünknek, méregtelenít, és hatékony fegyver az elhízással szemben is. A futás és az úszás monotonitásának köszönhetően szabadon szárnyalhatnak a gondolataink, elengedhetjük a szorongásainkat, kiűzhetjük önmagunkból a stresszt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top