Életmód

Babát hozó ételek nőknek és férfiaknak

Ahhoz, hogy a vágyott másállapot létrejöjjön, sokszor elég a táplálkozásunkat, életmódunkat megváltoztatni, finomabbra hangolni.

A munkahelyi ebédre rendelt pizzák, spagettik és az esti sorozat mellett elnyammogott toastszendvicsek, bár nagyon jól tudnak esni, a teherbeesést inkább késleltetik, mint segítik.

Rostban és vitaminban gazdag ételek

Az új étkezés kialakításában az egyik legfontosabb lépés a rendszeresség: naponta ötször, háromóránként igyekezzünk enni. Minden étkezéshez együnk friss zöldséget, a desszert pedig gyümölcs legyen. A főétkezésekhez a köret lehet egy finom olívaolajos-citrusos saláta vagy egy tál gabona. Aki még nem tart itt, annak most itt az ideje félretennie a fehér rizst és krumplit, és kipróbálni a kölest, a hajdinát, a bulgurt, a quinoát és társait. A piacon vásárláskor részesítsük előnyben a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, mert a vitamintartalmuk és ízük frissen az igazi.

Babát hozó ételek nőknek és férfiaknak

Lúgosítás a befogadó környezetért

Ahhoz, hogy az ovuláció létrejöjjön és a megtermékenyített pete meg is tapadjon, lúgos kémhatásra van szükség. A citrom – bár savanyú íze miatt sokan nem gondolnák – az egyik legjobb lúgosító gyümölcs. Aki izgalmasabb ízre vágyik, az egy kis reszelt gyömbérrel is megbolondíthatja a nedűt, hiszen a gyömbér is fontos lúgosító fűszer. Igyekezzünk kerülni a cukrot, a finomított élelmiszereket, a tésztaféléket, a kávét, a fehér lisztet, a fehér kenyeret, a húst és felvágottat.

Tejterméket és a húsokat mértékkel

A tejtermékeken és húsokon keresztül olyan hormonok juthatnak a szervezetbe, amelyek felboríthatják a hormonháztartást. A kecsketej és a belőle készült termékek alternatív megoldást jelentenek, ha ellenőrzött minőségű helyről szerezzük be. Hús helyett inkább a fehér húsú halat részesítsük előnyben, persze a vasárnapi asztalon csirkehús szerepelhet, de igyekezzünk itt is biót választani.

Energiát adó zsír

Ahogy a mesékben, a zsiradékok között is megtalálható a főgonosz: transzzsírsav néven írta be magát a gasztrotörténelembe. Míg anyáink idejében a reformkonyhát a sertészsír elhagyása és a napraforgóolaj előtérbe kerülése jelentette, addig ma az olívaolaj, a tisztított vaj (ghí), esetleg a kókuszzsír jelenti a tudatos táplálkozást. Utóbbi kettőt leginkább bioboltokban szerezhetjük be. Az említett zsiradékok nem rombolják a szervezetet, energiát adnak és a sejtmembránok fontos építőkövei is.

Új életért új élet

A hasunkban növekvő majdani új életért nem kevés áldozatot kell hozni. De a lemondás meghozza gyümölcsét. Fontos, hogy csak akkor kezdjünk bele a tudatos életmódváltásba, ha lelkileg és fizikailag is elég erőt érzünk hozzá, és ha megígérjük, hogy ha nem sikerül egy napot 100%-osan teljesítenünk, akkor se ostorozzuk magunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top