Életmód

Lefogyott az óriásmacska

A néhány hónapja szinte még mozgásképtelen puhatalpú újra vidáman futkározik.
Decemberben, 14 kilósan
Decemberben, 14 kilósan

Tinyt, az akkor 14 kilós óriásmacskát még tavaly decemberben, egy dobozban tették ki egy kanadai állatorvosi rendelő elé. A kandúr ideiglenes befogadókhoz került, az állatorvos pedig egy speciális diétás étrendet állított össze a kórosan elhízott, életveszélyben lévő állat számára.

A cica az azóta eltelt hónapokban több mint 5 kilótól szabadult meg, ami meg is látszik az alkatán és a viselkedésén is. Megtalálásakor alig mozgott, nem tudta magát tisztán tartani, és ahhoz is segítségre volt szüksége, hogy a kosarába be tudjon mászni, ma már azonban újra aktív, rengeteget játszik és szaladgál.

Fogyókúrája azonban nem ért még véget: orvosai azt szeretnék, ha legalább még 2 kilót fogyna, hogy teljesen egészséges és hosszú életű lehessen. Otthona mindenesetre már van, ideiglenes befogadói ugyanis úgy döntöttek, hogy megtartják.

Tiny népszerűségét kihasználva az őt is segítő alapítvány több ezer dollárt gyűjtött össze az elhízott állatok kezelésére.

Ilyen most
Mostanra ilyen szép lett

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top