Életmód

Elpusztult a világ legkövérebb macskája

Bár új gazdái fogyókúrára fogták, már késő volt.

A 13,6 kilós kandúr, SpongeBob – ahogy azt mi is megírtuk – a nyár elején „szállt versenybe” a világ legkövérebb macskája címért. Az akkor még egy New York-i állatmenhelyen élő cicát nem sokkal később egy fiatal pár, Courtney és Matt örökbe fogadta, és állatorvosuk segítségével rögtön egészséges diétára fogták, hiszen azt szerették volna, ha minél tovább velük marad.

SpongeBob
SpongeBob

 

Bár a fogyókúra egészen jól haladt, két héttel ezelőtt azonban gazdái észrevették, hogy a macska rosszul van. Kiderült, hogy súlyosbodott az asztmája és szívmegnagyobbodása is van, emiatt nem végezhető el rajta a szükséges operáció. Bár amit csak lehetett, megtettek érte, az állat már annyira szenvedett, hogy az orvos altatást javasolt, Courtney és Matt pedig belátták, hogy el kell engedniük őt. Egészen addig vele maradtak és simogatták, míg a cica örök álomba nem szenderült.

„Olyan volt számokra, mintha az első gyermekünk lenne – nyilatkozta a sajtónak Courtney. – Ez volt az egyik legszomorúbb dolog, amit valaha átéltem és az egyik legnehezebb, amin Matt és én párként megtapasztaltunk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top