Életmód

Lazítva buliznak a diszkójóga hívei

Egy merész jógaoktató keresztezte a jógát a cseppet sem elmélyülésről szóló bulizással. Berlinben és Londonban máris imádják, kérdés, hozzánk eljut-e. Meg hogy van-e értelme.

A diszkójóga az új fitnesztrendRachel Okimo, nemzetközileg ismert jógaoktató találmánya a Funk the Buddha, vagyis a diszkójóga. Az irányzat művelői egy szórakozóhelyen vagy művészeti galériában gyűlnek össze, ahol az oktató tart nekik egy 90 perces jógaórát, ám nem hagyományos, nyugtató muzsikára, hanem az est meghívott DJ-je által játszott pörgős zenére. A foglalkozás után aztán – akár egy  buliban – lehetőség van beszélgetni, iszogatni és vacsorázni, illetve a résztvevők egy különleges jógaperformance-t is megtekinthetnek.

A berlini klubokban már hatalmas divat a jógabuli, de rendszeresen rendeznek ilyen esteket Isztambulban, Amszterdamban, Koppenhágában és Londonban is. Eddig mindenütt elsöprő a siker.

„Azzal, hogy kihozzuk a jógát a stúdiókból, tulajdonképpen a következő szintre emeljük az élményt, áthidalva a szakadékot a jóga és a társadalmi szentélyek között” – fogalmazott Okimo egy sajtónyilatkozatában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top