Feltalálták a komposztálható fogkefét

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ha elterjed, nem kell többé választanunk a fogaink és a környezet védelme között.
2012. 08. 05. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A hatékony fogápoláshoz fontos, hogy 2-3 havonta cseréljük le a fogkefénket, viszont tény, hogy az eldobott fogkefékből is környezetszennyező hulladék keletkezik. Egy környezettudatos termékekre szakosodott kanadai cég azonban előrukkolt a kézenfekvő megoldással: komposztálható fogkefét készítettek.

 

Feltalálták a komposztálható fogkefét

 

Míg a hagyományos fogkefék általában kőolajalapú műanyagból készülnek, addig a Worl Centric fogkeféi – a sörtéket kivéve – biológiailag lebomló, növényi alapú anyagból. Ráadásul nem csupán maga a fogkefe, de a csomagolása is komposztálható. A tervezők jelenleg megoldást keresnek arra, hogy a sörtéket is bioalapanyagból lehessen gyártani, de ameddig ez nem történik meg, addig a komposztra dobás előtt le kell törni a fogkefe fejét.

A zöld, kék és narancssárga színben kapható fogkefék nem kerülnek sokkal többe, mint egy hagyományos, márkás fogkefe: az áruk 4,55 kanadai dollár, azaz nagyjából 1000 forint.

Ha nálunk is lehetne kapni, te vennél ilyen fogkefét?

Olvass tovább

Hozzászólások

nyugger 2014-11-10 21:11

Pihent agya van, aki ezt kitalálta. Akkora mennyiségű fogkefe halmozódik fel, hogy ez gondot okoz? Akkor ott a szemétégető,  lesz belőle meleg víz. Sőt, van ahol a műanyagot be lehet dobni a szelektív szemetesbe.

parducpiskota 2014-11-10 18:31

Egy állat, aki 2-3 havonta cserél fogkefét. Akkor kell kicserélni, ha elhasználódnak, lefekszenek a sörték. Ez egy középkategóriás fogkefe esetén 2-3 ÉV!

Elvira78 2012-08-05 11:28

Számomra nem az a szempont, hogy a fogkefe komposztálható legyen, hanem az, hogy megfelelő puhaságú legyen a sörtéje és jó fogása legyen a fogkefének.

Nők Lapja Cafe 2012-08-05 11:28

Ha elterjed, nem kell többé választanunk a fogaink és a környezet védelme között.

Nők Lapja Café: Feltalálták a komposztálható fogkefét