Életmód

Feltalálták a komposztálható fogkefét

Ha elterjed, nem kell többé választanunk a fogaink és a környezet védelme között.

A hatékony fogápoláshoz fontos, hogy 2-3 havonta cseréljük le a fogkefénket, viszont tény, hogy az eldobott fogkefékből is környezetszennyező hulladék keletkezik. Egy környezettudatos termékekre szakosodott kanadai cég azonban előrukkolt a kézenfekvő megoldással: komposztálható fogkefét készítettek.

 

Feltalálták a komposztálható fogkefét

 

Míg a hagyományos fogkefék általában kőolajalapú műanyagból készülnek, addig a Worl Centric fogkeféi – a sörtéket kivéve – biológiailag lebomló, növényi alapú anyagból. Ráadásul nem csupán maga a fogkefe, de a csomagolása is komposztálható. A tervezők jelenleg megoldást keresnek arra, hogy a sörtéket is bioalapanyagból lehessen gyártani, de ameddig ez nem történik meg, addig a komposztra dobás előtt le kell törni a fogkefe fejét.

A zöld, kék és narancssárga színben kapható fogkefék nem kerülnek sokkal többe, mint egy hagyományos, márkás fogkefe: az áruk 4,55 kanadai dollár, azaz nagyjából 1000 forint.

Ha nálunk is lehetne kapni, te vennél ilyen fogkefét?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top