Életmód

Ragyogó bőr és haj nyáron is (hirdetés)

A kánikula és az erős napsugárzás megterhelést jelent mind a haj, mind a bőr számára. Ápolásuk több figyelmet és tudatosságot igényel nyáron, hogy egészségüket megóvjuk, és szépségük hosszan ragyogjon.

Ragyogó bőr és haj nyáron is (hirdetés)Az elmúlt években megváltozott a hozzáállásunk a napozáshoz és a barnasághoz. A veszélyes UV-sugarak mértékletességre és óvatosságra intenek. Ma már általános, hogy a gyerekek és a felnőttek napvédő krémeket használnak akár a városban, akár a strandon töltik a napot, ha a napsugárzás erős. A nyári bőrápolás első és legfontosabb lépése a napvédelem, azaz a jól megválasztott naptej vagy napolaj, de a ragyogó bőr ennél több figyelmet kíván. Elhagyhatatlan ugyanis a külső és a belső hidratálás. A megfelelő és folyamatos folyadékpótlás nem csak a bőr, de az egész szervezet számára nélkülözhetetlen. Nyáron különösen igaz a szabály, hogy egy kis üveg víz mindig legyen nálunk és minden lehetőséget ragadjunk meg, hogy egy pohár vizet elfogyasszunk. Kánikulában erre fokozottan figyelni kell. Ragyogó bőr és haj nyáron is (hirdetés)

A belső hidratálás mellett a külső hidratálásról is gondoskodni kell. Nyáron elsősorban a könnyű, hidratáló krémek használata javasolt. Ezek közül is a bio krémek közül érdemes válogatni, mert ezek nem tartalmaznak szintetikus tartósítószert, színezéket és illatanyagokat , valamint mentesek szilikontól és ásványi olaj alapú összetevőktől.

Ragyogó bőr és haj nyáron is (hirdetés)

 

Ragyogó bőr és haj nyáron is (hirdetés)Nyáron mindenre érdemes odafigyelni, ami érintkezik a bőrünkkel. Ruhák közül is a szellős, pamut ruhák a kényelmesebbek és parfümök közül az alkohol nélküli változatokat érdemes előnyben részesíteni.

A káros napsugaraktól védeni kell a szemet és a hajat is. Utóbbinak fokozott terhelést jelent a sós víz, főleg akkor, ha egész évben festettük, vasaltuk a hajunkat. A haj növekedése lassú folyamat és minden életmódbeli változásra, igénybevételre érzékenyen reagál. A pakolások és a balzsamok egész évben gondoskodnak a hajról, nyárra viszont olyan hajápolókat ajánlott választani, amelyek az UV-sugárzás ellen is védelmet nyújtanak.

Nyáron a hajszárító hanyagolása nem csak a zöld gondolkodás része és nem is csak lustaság, hiszen a haj a nagy forróságban pillanatok alatt megszárad és a száradás alatt kellemes közérzetet biztosít. Szakemberek azonban azt javasolják, hogy a hajat sohase összekötve, felkontyolva szárítsuk, hanem kiengedve, olykor-olykor óvatosan átfésülve. Strandolás után szükséges a hajat megtisztítani és ápolni, ugyanúgy, mint a bőrt.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top