Életmód

Mitől lesz vonzó egy nő?

A szexuális vonzerő több, mint a test és az arc szépségéből fakadó adottság. Vajon befolyásolja a kisugárzást az, ahogyan a férfiak vélekednek egy nőről?

Egy kutatás során férfiak és nők közötti telefonbeszélgetéseket elemeztek. A férfiaknak előzetesen fotókat mutattak a beszélgető partnerükről: néhány fotón csinos, kifejezetten szexi, míg másokon kevésbé vonzó nők szerepeltek. A kutatást végző szociálpszichológusok arra a következtetésre jutottak, hogy a férfiak hangszíne és hanglejtése más volt akkor, ha azt hitték, szexuálisan kívánatosabb nővel van dolguk, és ennek köszönhetően a vonal másik végén ülő nő is sokkal vonzóbbnak kezdte érezni magát, testbeszéde is ennek megfelelően változott. A vizsgálat eredménye a klasszikus Pygmalion-effektussal rokonítható. Utóbbi egy úgynevezett önbeteljesítő jóslatot jelent, korábban iskolás gyerekek körében vizsgálták: ha egy gyerekről a tanárnak az az előzetes véleménye, hogy jobb diák, kitartóbb és szorgalmasabb, a gyermek jobban is teljesít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top