Életmód

Vedd el a pasidtól a cicafarmert!

Bár a szűk szárú farmer már a pasik körében is divatos, jobban teszed, ha lebeszéled a barátodat arról, hogy hordja…

Vedd el a pasidtól a cicafarmert!Egy frissen megjelent tanulmány szerint a túlságosan szűk nadrágok – különösen a skinny jeans fazon – viselése árthat a herék és a húgyhólyag egészségének. A feszes nadrágok erős nyomást gyakorolnak az ágyéki területre, ami az elég rosszul hangzó herecsavarodást, a húgyhólyag túlzott aktivitását, spermaszámcsökkenést, gombásodást vagy súlyos, komoly fájdalmakkal járó húgyúti fertőzéseket okoz, átlagosan ötven férfiből egynél.

A kutatás során több ezer trendérzékeny férfit kérdeztek meg arról, hogy az egészségügyi kockázatok és a nyilvánvaló kényelmetlenségek ellenére miért visel mégis cicafarmert. A legtöbben azt válaszolták, hogy azért, mert jól néz ki, illetve mert megmutathatják, hogy annyira vékonyak, hogy beleférnek.

„Már több esetben is láttam herecsavarodást, amit a túlságosan szűk nadrágok viselése okozott. A tanácsom a férfiaknak, hogy csak olyan nadrágot vegyenek, ami sehol sem szorít és ágyéktájon kellőképpen bő – magyarázta dr. Hilary Jones egy brit lapban. – Ne helyezzék divatot az egészségük elé!”

A riportban egy fiatal férfi, aki szintén trendkövetésből vásárolt magának skinny nadrágot, a követezőképp számolt be tapasztalatairól: „Eleinte nem volt probléma, szerettem viseli. Egyszer csak azonban észrevettem, hogy egyre kényelmetlenebbül érzem magam benne, különösen amikor leültem: nyomta a hólyagom és a hasam. Aztán azon kaptam magam, hogy a szokásosnál gyakrabban járok vécére is, ami bosszantott, de mégsem mentem el orvoshoz, mert szégyelltem, és nem gondoltam volna, hogy a cicafarmer okozza.” A férfi kínjainak végül az vetett véget, hogy rákapott a bringás közlekedésre, és emiatt visszatért a lazább szabású nadrágok viselésére, és ezután a panaszai is megszűntek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top