„Szex közben felvette a telefont!”

Szex közbeni telefonálás, semmi szemezés és a nagymama mellőzése. 5 dolog, amit veszítettünk az okostelefonokkal.

Sokunknak az ágyban, a buszon, az autóban és akár a moziban, unalmas film alatt is nálunk van az okostelefonunk, és hiába rombolja az arcizmainkat, nem félünk használni.  (És valljuk be: szeretjük, akarjuk és rettegünk, ha nincs nálunk a töltőnk.) Az amerikai főiskolások több mint a fele már reggel, közvetlenül ébredés után nyúl is a telefonjáért – írja a mashable.com. Majdnem 40 százalék pedig beismerte, hogy vezetés közben sem bírja megállni, hogy ne csekkoljon egy fontos meccseredményt vagy az e-mailjeit. Valószínűleg nálunk is hasonló a helyzet. Ismerünk olyat, aki még a fürdőszobába is beviszi a telóját. Vannak vendéglátósok, akik frászt kapnak a mobilozó vendégektől. De mi zavar bennünket, csajokat? Vagyis mit vesztettünk az okostelefonok térhódításával?

Oda a szemezés

A tömegközlekedés régebben a szemezés, legalábbis a csajok/pasik stírölésének kiváló terepe volt. „Engem rettenetesen zavar, hogy felszállok a metróra, és minden pasi a telefonját bújja, rám sem néznek, pedig régebben innen merítettem az önbizalmam” – mondja az asszisztensként dolgozó Gabi, akinek hiányoznak a szemezős régi szép idők…

Oda az intimitás

Sokszor látni asztaltársaságokat, amelyek fele inkább a telefonjával van elfoglalva, Facebookra posztolják, hogy éppen kivel és hol vannak, ahelyett hogy VALÓBAN azokkal törődnének, akikkel egy asztalnál ülnek. De még korántsem ez a legdurvább. „Akkor esett le, hogy ez a pasi nem ismer se embert, se istent, amikor szex közben felvette a telefonját. Ennél megalázóbb helyzetben még nem voltam” – meséli totál kiakadva a 24 éves Kriszta, aki ezek után fénysebességgel dobta a paliját.

Oda a nagymama

Talán nektek is van olyan ismerősötök, aki percenként posztol a Facebookra. Némi túlzással a legjobb, amikor még szinte ki sem bontották a karácsonyi ajándékot, de már fel is pakolták a közösségi oldalra, hogy mit kaptak. Vannak ennek még durvább vonulatai, amikor az éppen feleségül kért csaj, akinek még fel sem húzták a gyűrűt az ujjára, már nyúl az okostelefonjáért, és azonnal megváltoztatja a státuszát  „kapcsolatban”-ról „eljegyzettre”, így előbb értesülhet a remek hírről a 15 évvel ezelőtti osztálytárs, mint az anyuka, vagy pláne a nagymama. Aki nem biztos, hogy fent van a közösségi oldalon. Bár ha fent lenne, akkor süthetne egy tortát, amit az unoka falára posztolhatna. Virtuális jó étvágyat!

„Szex közben felvette a telefont!”Oda a kedvesség

Ciki, nem ciki, de saját magunkon is tapasztalt tünet, hogy reggel munkába rohanva szívesebben töltjük az időt az okostelefonunkat böngészve, mint ismerősökkel trécselve. „Zenét hallgatok, közben nézem a híreket, szóval se látok, se hallok, tök jól elvagyok – meséli a 36 éves Zsuzsa. – Annyira megvan a reggeli szeánszom, hogy kifejezetten utálok bárkivel összefutni, mert nem beszélgetni akarok, hanem tájékozódni.”                   

Oda a biztonság

Nem véletlenül nem lehet vezetés közben telefonálni. Nem figyelünk, veszélyes, karambol satöbbi. Egy amerikai kisvárosban már gyalogosan sem lehet a telefonnal babrálni, mert megbüntet a rendőr. „Egyszer a kollégáimmal jöttem vissza ebédből, amikor épp a Facebook-üzeneteimet nézegettem a telefonomon, és egy kedves kollégámnak köszönhetem, hogy nem léptem a kettes villamos alá, ő rántott vissza” – mondja a 27 éves Csilla, akit ez sem rémített el annyira, hogy ne nézegesse az utcán a telóját.

Szerintetek mit veszítettünk még az okostelefonokkal? Ja, és a cikk olvasása közben hányszor pillantottatok a telefonotokra? Mert én az írása közben csak egyszer…

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nyina. 2012-07-03 18:35

Én az okostelefonozás előtt sem szerettem "összefutni" senkivel. Tudom, hogy egy bunkó állat vagyok de annyira utálom azt, amikor valakivel azért kell beszélgetni mert egy helyen dolgozunk, vagy egy suliba jártunk stb..de ennyi az össz kontakt közöttünk. Minek kell erőltetni ezt a "DeszépidőnkvanMitfőzölma " témát? Most okostelefonon hallgatom  zenét, vagy elbújok egy könyvben/ újságban. Az okostelefon előtt meg volt mp3 lejátszó előtte meg discman előtte meg walkman. Nem ezen a technikai vívmányon múlik, hogy nem beszélgetek azokkal akikhez nincs kedvem..

És annyira vicces, amikor utólag mondják, hogy "pedig kibáltam utánad, miért nem fordultál meg?" Azért mert be volt dugva a fülem, meg amúgy is rühellem ha utánam kiabálnak...:D:D

Sharan 2012-07-03 18:14

"Az amerikai főiskolások több mint a fele már reggel, közvetlenül ébredés után nyúl is a telefonjáért"

 

Szerintem nem csak az amerikai és nem csak a főiskolások, hanem a legtöbb ember, mivel többnyire azon állítják be az ébresztést. :)

 

Egyébként meg szerintem én személy szerint semmit nem vesztettem az okostelefonnal, csak nyertem. Rengeteg dolog lett sokkal egyszerűbb, köszönet a sok jó alkalmazásnak. 

Torolt_felhasznalo_144923 2012-07-03 18:09

Én meg már kinőttem a szemezésből.

Ma is mondta a nagylányom, mikor jöttünk haza a boltból gyalogszerrel, hogy megnézett engem két férfi. Mondom he? Engem? Azokat megsütötte a nap.

Nézegetnek már ilyen öreglányt, mikor ott van velem két kiskorú fiam, meg a 20 éves lányom, nézegessék a leányt. :D

 

 

 

 

 

payaboy 2012-07-03 18:05

Tömegközlekedést valamikor a múlt században használtam utoljára, előtte sem szedtem fel senkit se buszon, se villamosmegállóban.

 

Szex közben sosem, de dugás közben vettem már fel telefont, de ennek a nőhöz volt köze, nem a telefonhoz.

 

Nem osztom meg semmilyen közösségi oldalon mikor mit ettem, hol vagyok, vagy milyen kedvem van. A barátaimmal, szeretteimmel élőben tartom a kapcsolatot.

 

Kádba vagy magazint, vagy tablet-et  viszek,miért zavarna ez bárkit is?

 

Veszíteni pont annyit veszítettem a smartmobilokkal, mint mondjuk egy laptoppal. 

tamtamtam 2012-07-03 17:57

Annyi mindent elveszítettem, és láttam előre, hogy annyi mindent el fogok veszíteni még a bunkofonozás miatt, hogy már jóval azelőtt megutáltam, hogy egyáltalán elkezdtem volna azon gondolkodni, hogy vegyek-e magamnak. Azóta se használok mobilt, csak ébresztőórának, annak is csak azért, mert ajándékba kaptam egyet.

tudós bagoly 2012-07-03 17:24

Sziasztok!

Érdekes, nekem nincs okostelefonom, igyekszem diszkréten szemezni, de senki nem viszonozza a pillantásaimat.Lehet, hogy máshol van a hiba?

/67 éves vagyok/

Torolt_felhasznalo_572064 2012-07-03 16:52

Nekem nincs okostelefonom, én szemezek a metrón, villamoson, buszon, trolin, földalattin, vonaton.

Nők Lapja Cafe 2012-07-03 16:52

Szex közbeni telefonálás, semmi szemezés és a nagymama mellőzése. 5 dolog, amit veszítettünk az okostelefonokkal.

Nők Lapja Café: ,,Szex közben felvette a telefont!\"

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>