Karikagyűrű a tehén gyomrából

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Az elhagyott karikagyűrűk néha visszatalálnak a gazdáikhoz – még egy tehén gyomrából is.
czv Írta: | 2012. 06. 24. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Karikagyűrű a tehén gyomrábólHa ékszerről van szó, talán a karikagyűrű az, ami az ember számára a legfontosabb, és a karikagyűrű az, amit sokan egyáltalán nem vesznek le, se takarításkor, se kertészkedéskor, semmikor. Ennek a szokásnak köszönhető, hogy rengeteg érdekes karikagyűrű-történet kering a világhálón, ami elveszett, majd megtalált gyűrűkről szól.

Az amerikai Sacramentóban egy fiatal pár éppen annak a karikagyűrűnek a gazdáját keresi a sajtó segítségével, amit valaki még 1961-ben hagyhatott el. A fiatal nő férje mobilját kereste a nemrég vásárolt autójukban, amikor rábukkant a 15 karátos gyűrűre, ami a hátsó ülés és támla közé szorult be. A fiatalok szeretnék megtalálni a gyűrű tulajdonosát, és most már csak azt kell kideríteniük, hogy ki lehetett az autó korábbi tulajdonosa.

Persze nem övék az egyetlen karikagyűrű-történet, egy idahói nő 18 hónap elteltével kapta vissza 6000 dolláros gyémánt jegygyűrűjét, amit merő véletlenségből lehúzott a vécén. Az ékszert a helyi csatornaművek dolgozói találták meg, egy szűrőberendezésben akadt meg.

Gyűrű a halastóban

A fiatal amerikai édesapa a kisfiával horgászott, amikor észrevette, hiányzik az ujjáról a gyűrű, valószínűleg beleesett a vízbe. Teljesen elkeseredett, de eltökélt szándéka volt, hogy valahogy megkeresi a gyűrűt. Az interneten aztán ráakadt egy vállalkozásra, ami kimondottan arra specializálódott, hogy egy detektor segítségével elhagyott tárgyakat hajt fel. A gyűrűt is kihalászták a halastó fenekéről.

Gyűrű a tehén gyomrában

Érdekes utat járt be az a gyűrű is, amit egy tehén gyomrában talált meg egy hentes. A gyűrűt három és fél évvel korábban ugyanis a tehén leszippantotta egy férfi ujjáról, aki az évek során arra várt, hogy leöljék az állatot. A gyűrűt 150 kiló hús között találták meg.

Gyűrű a konyhakertben

Tizenhat éven keresztül nem találta karikagyűrűjét az a svéd nő, aki arra gyanakodott, hogy zöldségpucolás közben eshetett le az ujjáról, a gyémánttal kirakott gyűrű pedig a zöld hulladékkal együtt a komposztban landolt. A házaspár mindent megtett, hogy felkutassa, de minden hiába. A gyűrű tizenhat évvel később került elő, amikor a nő egy csokor sárgarépát húzott ki a földből, arra lett figyelmes, hogy valami beleakadt a zöldségbe. A gyűrű volt.

Olvass tovább

Hozzászólások

franc20 2012-07-18 15:18

hát érdekes dolgok ezek.
Én egyszer elhagytam egy arany karika fülbevalót a játszó téren, és másnap mikor vissza mentem, az érzéseimet követve, megtaláltam a mászóka lábánál!!!!!

Gy_Diana87 2012-06-25 09:55

Érdekesek ezek a gyűrűelvesztős sztorik.
Nekem spec van egy egyszerű nem karika gyűrűm amit még anyukámtól kaptam. Ennek a gyűrűnek az az érdekessége hogy jó pár évig picit nagy volt az ujjamra és emiatt elég sokszor elhagytam, de valahogy mindig visszajött...A lakás több pontján elhagytam. A volt középsulim tesiöltözőjében több hetet várt rám. Volt olyan extrém eset hogy a Mamám hozta vissza hogy az utcánkban a földön találta. Egy idő után nem is izgatott ha eltűnt. Persze kb két éve megelégeltem a dolgot és elvittem bevetetni belőle azóta mindig megvan :)

hus 2012-06-25 04:29

A   karikagyűrű  az jeggyuru is.  Az USA-ban is.

 

Ha jol veszem ki, minimum 2 tortenet  amerikai, lehet 3, vagy negy is. A jeggyuru pedig nagyon sok  menyasszonynak bizony koves gyuru, pontosan olyan, mint a kepen. Igazan a pontossag kedveert.

 

PG13 2012-06-25 01:46

Az en gyurum ugy kerult elo, hogy el sem veszett, illetve nem is tudtam, hogy elveszett. Sok gyurum, lehet evekig ra sem jottem volna, hogy nincs meg. 

 

Lapcsankat csinaltam (ennek az etelnek jo sok neve van, van ahol matuszkanak, meg mittudoemminek hivjak, liszt, reszelt krumpli kisutve...), meghozza nagyon sokat. Maradt masnapra is belole. Meg tan harmadnapra is, szoval ugy dontottem, hogy mehet a kutyanak, vagy a szemetbe. De azert meg egy darabot elvettem, betettem a microba, felmelegitettem, elkezdtem enni....es par falat utan raharaptam az az ametiszt koves noi pecsetgyurumre.

 

Semmi baja nem lett, nagyon jol viselte az olajban sutest es a microzast is-)))

 

Magyarorszagon nem olyan sok aranytargy kerul vissza az eredeti tulajdonosahoz, mint itt amerikaban. Ez van.  

Bibige 2012-06-24 22:50

Egyébként tényleg fantasztikus, hogy egyesek egy lépést sem tudnak tenni az aranyaik nélkül.

1. eset: Nőismerősöm közmunkásként bozótot irtott. Munkába civilbe öltözve ment, hozzá arany nyaklánc, 2 karlánc és fülbevaló. Az öltözőben hagyni persze nem merte, ezért a kantáros munkásnadrágja felső zsebében helyezte el. Most képzeljétek el, ha valahol elhagyta volna valamelyik darabot a bozótban. A munkát egyébként 3 hónapig végezte, úgyhogy lett volna rá esélye.

2. eset: Kolléganőmnek voltak semmire nem használható aranyai (gyerek nyaklánc, több fél pár fülbevaló, kihízott gyűrűk és hasonlók), amikből egy aranyművessel egyetlen, majdnem köldökig érő láncot csináltatott, rajta egy borotvapengéhez hasonló medállal. Ősszel elment szüretelni, és "természetesen" a láncot is vinnie kellett. Otthon vette észre, hogy valahol elhagyta. Még a fejéről is leeshetett, csak úgy, egy mélyebb hajlásnál, annyira nagy volt. Másnap a férjével visszamentek a szőlőbe, és minden egyes (!) tőkét megvizsgáltak, hogy nincs-e rajta, esetleg alatta a lánc, de nem találták. Mindenkit végigkérdeztek, aki résztvett a szüreten, nem talált-e rá véletlenül valaki, de nem. Mindössze néhány hónapig volt meg neki a gyönyörű, hatalmas nyaklánc.

3. eset: Unokatestvérem (nő) beköltözött a hajléktalanszállóra, ahová egy darab aranygyűrűt is magával vitt. (A többivel nem tudom, mit csinált, mert régebben volt neki bőven.) Szóval, ez az egyetlen aranygyűrű ott, a szállón, egyszer csak "köddé vált".

Szurkolok mindenkinek, aki aranyait veszítette, hogy megtalálja vagy visszakapja!

Daisy48 2012-06-24 15:01

Az én eljegyzési gyűrűm is előkerülhetne amit 44 ével ezelőtt Visegrádon a dunaparton veszítettem el:( Valaki visszahozhatná:D

Torolt_felhasznalo_451126 2012-06-24 14:58

Na erről beszélek: most ennek a cikknek mi értelme van????