Életmód

Magyarokkal táncol a YouTube-sztár

Ez garantáltan megmosolyogtat: az amerikai fiú felmondott a munkahelyén, majd az egész világot egyesítette a tánccal. Most elkészült a legújabb videója, amiben Budapest kétszer is szerepel.

Hallottatok arról a srácról, aki felmondott a menő munkahelyén, körbeutazta a világot, majd mindenhol táncolt egy sort, és ebből egy hihetetlenül népszerű YouTube-videót készített? Matt ugrált fókák és kenguruk között, víz alatt, és mindenféle ismert turistacélpontokon, amivel tízmillióknak csalt mosolyt az arcára. Internetes sztár lett, akit minden létező amerikai tévéműsorba meghívtak. A munkahelyére azóta sem tért vissza, ehelyett továbbgondolta az eredeti videót; a mostani már a negyedik, és az előzőt több mint 40 millióan látták.

A legújabb alkotásra négy évet kellett várni, de megérte, mivel most magyarok is szerepelnek benne. Matt ugyanis már nem egyedül táncol, most minden helyszínen csatlakoztak hozzá a helybéliek, és nem is a tőle megszokott idióta táncot adták elő, hanem az ott jellemző mozgáskultúrából merítettek. Még az elszigetelt Észak-Koreába is eljutott, a szíriai balettosok arcát pedig kitakarták, nehogy valami bajuk essen a szereplés miatt. Összesen 71 helyszín és 55 ország szerepel a kisfilmben.

A videó erejét az adja, hogy Afganisztántól Spanyolországon át Pápua Új-Guineáig összeköt benne minden egyes embert az a nagyon egyszerű dolog, hogy mindannyian szeretünk zenére ugrálni, mindegy, hol lakunk és milyen nyelvet beszélünk. Aki közben nem sírta volna el magát a meghatottságtól, annak a végén biztosan elerednek a könnyei, amikor Matt otthon táncol a saját aprócska kertjében a feleségével és nyakában pici szőke kisgyerekükkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top