Életmód

A te napodat mi dobja fel?

Egy mosoly, egy ölelés, egy kellemes csevegés – egy-egy napra az egyszerű dolgok is elégnek tűnnek a boldogsághoz egy friss kutatás szerint.

A te napodat mi dobja fel?A Samaritans jótékonysági szervezet megbízásából készített felmérést a YouGov közvélemény-kutató cég. Arra a kérdésre keresték a választ, hogy a lekérdezést megelőző egy évben mi tette jobbá a napot az emberek számára. A megkérdezettek 53 százaléka mondta, hogy valaki rájuk mosolygott, és ez okozta a legjobb érzést bennük. 52-52 százalék jelezte, hogy egy ölelés, illetve egy kellemes csevegés esett jól nekik.

A megkérdezettek 46 százalékának az jutott eszébe, milyen örömöt szerzett nekik, hogy egy-egy ismerősük emlékezett a születésnapjukra. Érdekes, hogy 44 százaléknak már egy őszintén elhangzó „Jó reggelt!” köszöntés is jólesett, az pedig különösen, ha volt valaki, aki meghallgatta őket.

Az emberi kapcsolatok, a kommunikáció tehát mindenek felett állnak, de azért vannak más örömök is: a megkérdezettek 42 százalékának egy tea, 41 százalékának egy finom ebéd tette szebbé a napját, míg 40 százalék örült annak, ha mások rákérdeztek arra, hogy van.

Szintén kellemes pillanatokat szerzett 39 százaléknyi válaszadónak, ha előttük valaki kinyitotta az ajtót, 23 százaléknak, ha előreengedték őket a sorban, 22 százaléknak, ha virágot kapott, 16 százalék pedig már annak is örült, hogy útbaigazítást kapott, amikor eltévedt.

A kutatás kommentárja szerint a válaszok azt igazolják, hogy az egyszerű dolgok is jelentős örömet szerezhetnek a mindennapokban, ráadásul a kedvesség nemcsak a fogadó félnek, de annak is jólesik, aki adja.

Egy mosoly boldoggá tesz téged? Töltsd fel a kedvencedet a TOP 100 mosoly közé!

A(z) “Valakinek egy ölelés vagy egy beszélgetés, másoknak egy jó ebéd a boldogság netovábbja. Te mitől ugrasz ki a bőrödből?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Egy jó beszélgetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top