Életmód

Extrém diéta: megbetegítik magukat a fogyásért

Pokoli elkeseredett lehet az, aki a fogyás érdekében tudatosan betegszik meg.
„Szarul vagyok, de 3 kg mínuszban vagyok!”

Rengeteg extrém diétáról hallottunk már, van, aki a cél érdekében az orrán keresztül szippantja fel a táplálékot, mások bélférgeket juttatnak a szervezetükbe, és akadnak olyanok is, akik tudatosan betegítik meg magukat, csak hogy kalóriát égessen a szervezetük, írja az angol nyelvű életvezetési portál, a probioticsmart

Hogyan lehet tudatosan megbetegedni? A világhálón rengeteg fórumon kap az ember „kiváló” tippeket: egy kiadós megfázást például mindenféle orvosi előtanulmányok nélkül össze lehet szedni, ami akkor minősíthető igazán sikeresnek, ha láz és torokgyulladás is dukál hozzá. De a megfázáshoz hasonló hatékony módszer a gyomorrontás is – betegen az ember jóval kevesebbet eszik, de több kalóriát éget. A módszer nem új keletű, már Az ördög Pradát visel című filmben is elhangzott, hogy „Mindössze egy gyomorvírusra vagyok az ideális testsúlyomtól!”. Ez tényleg kész őrület, és határozottan elhatárolódunk tőle!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top