Életmód

Bikiniben kampányolnak a duci csajok

A bikiniviselés márpedig nem csak és kizárólag a vékony nők kiváltsága!
Forrás: xojane.com
Forrás: xojane.com

Az amerikai xoJane magazin tiltakozó kampányt indított az ellen a beidegződés ellen, miszerint a strandszezonra illendő lefogyni ahhoz, hogy tökéletesen álljon rajtunk a bikini. Az online magazin arra kérte duci olvasóit, hogy ha szerintük a bikiniviselés nem a jelenkor ideáljainak megfelelő, vékony nők privilégiuma, akkor küldjenek magukról fürdőruhás fotókat.

„A mi kultúránk szinte megszállottja a strandkész testnek, és a hozzám hasonló méretű nők számára nemhogy a bikini, de pusztán a fürdőruha-viselés gondolata is rémisztő” – nyilatkozta a Daily Mailnek Gabi Gregg, a kampány ötletgazdája, aki maga is 18-as (európai méretezés szerint 48-as) méretű ruhákat hord.

A felhívásra végül 31 nő jelentkezett, akik magabiztosan vállalják a nyilvánosság előtt telt idomaikat akár bikiniben is. Bár a kezdeményezést az olvasók többsége szimpátiával fogadta, akadtak olyanok is, akik azzal vádolták a lapot, hogy az egészségtelen életmódot és az elhízást népszerűsítik, és csak azokról a nőkről nem esik szó a kampányban, akik a két véglet – vagyis a vékony „bikinimodell” típus és a duci – között helyezkednek el, átlagos, nőiesen formás testtel. Pedig vélhetőleg ők vannak legtöbben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top