Életmód

Tönkreteszi a házasságot a diétás agy

Az egészséged, a kapcsolatod és a munkád is rámehet, ha a fogyókúra megszállottjává válsz.

Brit kutatók szerint azoknál a nőknél, akik szélsőséges módszerekkel fogyókúráznak, úgynevezett „diétás agy”-szindróma alakul ki, melynek legenyhébb tünetei a lehangoltság, a nyugtalanság és a feledékenység – írja a Daily Mail.Tönkreteszi a házasságot a diétás agy

Linda O’Byrne táplálkozáskutató és csapata 2000 nő bevonásával végzett felmérést, melyből kiderült, hogy az extrém diéta az esetek negyed részében munkahelyi teljesítménycsökkenéshez vezet, tízből négy válaszadó pedig arról számolt be, hogy negatívan hatott a házasságára vagy párkapcsolatára.

Minden harmadik megkérdezett elismerte, hogy a fogyás megszállottja, 55 százalék pedig bevallotta, hogy olyan kétségbeesetten akar szabadulni a kilóitól, hogy ez a hangulatára is rányomja a bélyegét.

A kutató felhívta a figyelmet arra, hogy a fogyókúrázni csak egy egészséges életmódváltás részeként szabadna. A fogyás célja nyilvánvalóan nem az, hogy tönkretegye az ember magánéletét és munkahelyi előmenetelét, hanem épp ellenkezőleg, hogy pozitív hatást gyakoroljon az életünkre. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha ebben is kerüljük a szélsőségeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top