Életmód

Bírságot fizetsz, ha maradékot hagysz a tányérodon

Egy angliai étteremben extra díjat kell fizetniük azoknak a vendégeknek, akik nem eszik meg az utolsó falatig azt, ami a tányérjukon van. A tulajdonos szerint ez rendben van így.

Bírságot fizetsz, ha maradékot hagysz a tányérodonA South Sields városában működő Kylin Buffet vendégei svédasztalos rendszerben fix összegért annyit ehetnek, amennyi csak beléjük fér. Viszont ha az ételek kiválasztásakor túlbecsülik az étvágyukat, és végül maradékot hagynak a  tányérjukon, rosszul járnak, mivel az étkezés díján felül plusz 20 fontot, azaz nagyjából 7500 forintot kell fizetniük, bírság gyanánt – számolt be róla a Daily Mail.

Az étterem tulajdonosa ezzel a szankcióval véli csökkenteni a szemétbe kerülő ételek mennyiségét, hiszen szerintük a kilátásba helyezett bírság visszatartó erőt gyakorol azokra a vendégekre, akik felelőtlenül pakolnák meg tányérjaikat.

Az intézkedés ellen már többen is panaszt tettek, a napokban pedig a sajtó is felkapta az esetet, a vezetés azonban leszögezte, hogy nem kíván változtatni a szabályon. Arról azonban egyelőre nem szólnak a hírek, hogy mennyire esett vissza az étterem forgalma a bírságolás miatt…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top