Életmód

Okostelefon-arc: eltorzít a mobilozás?

Az "okostelefon-arc" a 21. század legújabb szépészeti problémája. A plasztikai sebészek persze erre is tudnak megoldást.

Az okostelefon eltorzítja az arcotAz okostelefonok és a laptopok használata közbeni jellegzetes, előre döntött fejtartás petyhüdtté teheti az arcizmokat és tokásodást okozhat – állítják a brit Woodford Medical Group szakemberei. „Ha órák hosszat töltünk fejünket kissé előre döntve, az iPhone vagy a laptop képernyőjére meredve, azzal lerövidítjük a nyak izmait, ami növeli a tokára nehezedő gravitációs nyomást” – magyarázta dr. Mervyn Patterson az Evening Standard című lapban. 

Az áll és a toka vonalán mutatkoznak először az öregedés jelei. Ahogy megfigyelik magukat a webkamerás beszélgetések során, egyre többen veszik észre, hogy az álluk nem annyira feszes, mint szeretnék.

A szakemberek szerint egyenesen az okostelefon-arc néven emlegetett problémára vezethető vissza, hogy az állplasztika népszerűsége az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top