Életmód

Mégsem buknak a pasik a piros színre

Régi sztereotípiát cáfol meg egy friss tanulmány. Kicsit zavaros, hogy mire is volt jó ez az egész, de mindenesetre a piros ruháról biztosan le akarnak dumálni.

A pasik szerint a piros ruha nem szexi Régóta úgy tartják, hogy a férfiak leginkább a piros ruhát viselő nőket tartják szexuálisan vonzónak, mégpedig azért, mert a színt a női genitáliákkal azonosítják. A Kenti Egyetem antropológusai arra voltak kíváncsiak, hogy ez valóban így van-e.

A heteroszexuális férfiak bevonásával végzett kísérletekben a résztvevőknek 16 képet mutattak női nemi szervekről, különféle színárnyalatokban a halvány rózsaszíntől a tűzvörösig, melyeket 1-től 100-ig terjedő skálán kellett osztályozniuk, attól függően, hogy mennyire találják kívánatosnak. Az eredmények alapján a legsötétebb árnyalat bizonyult a legkevésbé vonzónak. 

A szakemberek arra jutottak, hogy ez azért lehet, mert a piros színről a pasik tudat alatt nem a szexualitásra, hanem a menstruációs vérre asszociálnak és ez inkább elrettenti, mintsem vonzaná őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top