Életmód

A fogamzásgátlót tartjuk az évszázad találmányának

A számítógép nem tartozik az elmúlt 100 év 10 legfontosabb találmánya közé, de a nők szerint a melltartó igen. Szerinted?

Egy Nagy-Britanniában készült felmérésben több ezer nőt kérdeztek meg arról, hogy szerinte mi volt az elmúlt évszázad legjobb, legfontosabb találmánya, ami megkönnyíti a nők életét.A fogamzásgátló az elmúlt évszázad legjobb találmánya?

A legtöbben – a válaszadók 65 százaléka – a fogamzásgátló tablettát nevezték meg, második lett a melltartó, míg a harmadik a mosógép. Az eredménytől a feministák vélhetőleg máris a fejüket fogják, hát még ha tovább soroljuk a listát…

A negyedik helyezett a tampon, az ötödik pedig a terhességi teszt lett. A top 10-be bekerült továbbá az eldobható pelenka, a szempillaspirál, a farmernadrág, a fagyasztott készételek, valamint a kontaktlencse.

Minimum elgondolkodtató, hogy tízes listára nem került fel például a számítógép, az internet, a mobiltelefon, de még csak a televízió sem…

Szerintetek mi volt az elmúlt évszázad legfontosabb találmánya a nők számára?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top