Életmód

Bizarr: mangának sminkelik magukat a tinik

Porcelánbőr, szögegyenes haj és óriási szemek – leginkább a japán rajzfilmek figuráira emlékeztetnek a babalányok, akiket egyre többen követnek az interneten.

Talán a leghíresebb élő baba az amerikai tini, Dakota Rose, aki eddig nem sokat nem árult el magáról, és videóiban sem szólal meg, hanem feliratokkal kommunikál, egyébként nagyon stílusosan. Rajongói tábora mindenesetre folyamatosan növekszik: már több mint egymillióan követik smink- és frizurakészítési tanácsait a YouTube-on (videó lent).

Dakota Rose
Dakota Rose

A babalány egyre növekvő népszerűségét sokan veszélyesnek tartják, mondván, egyáltalán nincs jó hatással a fiatalokra, és jelensége csak felerősíti a gyerekszexualizációt. A külsejéről alkotott vélemények egyébként megoszlanak: egyesek ijesztőnek tartják, mások szerint viszont csodaszép és tökéletes.

Venus Palermo
Venus Palermo

Na persze nem csak Dakota mutogatja babás külsejét az interneten: a 15 éves brit Venus Palermót, aki szintén óriási népszerűségnek örvend, állítólag éppen a japán animációs figurák inspirálták külsejének megváltoztatására. A brit tini szépségtippjeit is több tízezren követik nyomon a közösségi és a videomegosztó portálokon. „Nem hiszem, hogy valaha befejezem ezt a dolgot. Tovább fejlesztem a stílusom és azt csinálom, amit szeretek” – nyilatkozta nemrég Venus.

 
A babaruhás Venus
A babaruhás Venus
 
Dakota Rose
Dakota Rose
Egy ázsiai babalány
Egy ázsiai babalány
Fotók: dailymail.co.uk

A trend egyébként az inspiráló animációk földjén, Ázsiában a legnépszerűbb, ahol sok lány állítólag nem kevés időt és energiát áldoz arra, hogy rendszeresen babalánnyá változtassa a külsejét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top