A hűséges férj titka: ne keress többet nála

A harmonikus házasság titka, hogy a családi büdzsé nagy részét a férfi vigye haza – állítólag.
A hűséges férj titka: ne keress többet  nálaEgyre több házaspár dönt amellett, hogy felcseréli a tipikus házastársi szerepeket: a nő munkába megy, a férfi pedig otthon marad a gyerekkel. Látszólag jól működik ez a leosztás, a párkapcsolat ebben a formában mégis csak ritkán funkcionál – legalábbis ezt állítják a Cornell Egyetem szociológus kutatói, akik éveken át dokumentálták párok anyagi helyzetét, figyelemmel követték, ki mennyit tesz a közös kasszába, illetve hogy párkapcsolatuk az évek során hogyan alakult – írja a pszichológiai szaklap, a Psychology Today.


Megfigyeléseiket a számok nyelvére is lefordították, ebből pedig kiderül: ha a teljes családi kasszát a nő fizetése fedezi, a férfiak nagyobb hajlandóságot mutatnak a hűtlenkedésre, egészen pontosan ötször gyakrabban lépnek félre, mint azok, akik kiveszik a részüket a családfenntartásból. A kutatók szerint a férfilélek sajátossága, hogy nem szeretik az anyagi függést, hatalomvesztésként élik meg az ilyen helyzeteket, és a félrelépéssel vesznek revansot. A spektrum másik oldala is érdekes: a kimondottan jól kereső férfiakban szintén nagy a késztetés a félrelépésre, amit a kutatók azzal magyaráznak, hogy jó anyagi körülmények között élő férfiak több olyan élethelyzetbe kerülnek, amikor a kísértés nagy – éppen ezért gyakran élnek is vele. 

A nőknél mindez teljesen másképp alakul, ha anyagilag függenek, csak a legritkább esetben lépnek félre, a nem kereső férfiakhoz képes ötven százalékkal kevesebbszer. Más a helyzet, ha jobban keresnek a férfiaknál, a hűtlenség ilyen esetben már belefér. De vissza a számokhoz: a vizsgálat alapján akkor a legharmonikusabb egy kapcsolat, ha az anyagi kiadások 75 százalékát a férfiak vállalják magukra. 

A hűséges férj titka: ne keress többet  nálaSzerinted ez tényleg így van? Ha van véleményed a témában, üzend meg a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon. Kattints ide!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Torolt_felhasznalo_118041 2012-02-24 21:43

Óóóóóó én szegény emberbe lettem szerelmes...szegény Uram nem tudta, hogy mit vállal...:D

bigacsiga2 2012-02-24 21:07

:D

Sarapod2 2012-02-24 21:05

No te írtad le a tutit! :D

De tudod, hogy minden dugás egészségügyi dugásnak indul.;)

Én valahogy még nem ismerek olyat, aki szegény emberbe lett szerelmes, az ellentétjét annál inkább. 

dani zsuzsanna 2012-02-24 20:45

abszolut semmi

ha valakivel nem jó hiába a pénz..úgyis vagy megcsalás, vagy elhagyás lesz a vége.tök mindegy van e pénz,vagy nincs

Torolt_felhasznalo_422796 2012-02-24 19:18

Ez úgy is kijöhetett, hogy a válaszadók fele (mondjuk a férfiak) azt mondták, hogy ha csak az ő fizetésükből élnének(100%), és a nő otthon maradna, akkor lenne meg a családi béke... míg a válaszadók másik fele (tehát a nők) esküdött arra, hogy akkor a legteljesebb a béke, ha 50-50%-ot hoz mindenki a családi büdzsébe... így jött ki az átlag 75%! Vagy nem...

Aliz52 2012-02-24 19:17

Na ez az állítólag nem igaz. Amikor a pasinak pénz van a zsebében, azonnal elkezd nőzni. Szegény ember a maga feleségét b.ssza.  Akinek van pénze választhat útszélit, vagy lakáson fogadót, vagy anyagi támogatásért, fizetéskiegészítésért dugót. Van aki a diploma megszerzésért dug pénzért. Mindenkit meg lehet már venni pénzért. Kurva életet élünk. :D

Ligeia 2012-02-24 17:34

75 százalékát? Te jó ég, nem lenne rossz. Csak sajnos teljesen lehetetlen, legalábbis a valóságban, ahol két keresetre van szükség a túléléshez, és bizony egyik sem ennyivel nagyobb a másiknál.

Nők Lapja Cafe 2012-02-24 17:34

A harmonikus házasság titka, hogy a családi büdzsé nagy részét a férfi vigye haza – állítólag.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>