2017. 08. 18. Ilona

A hűséges férj titka: ne keress többet nála

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A harmonikus házasság titka, hogy a családi büdzsé nagy részét a férfi vigye haza – állítólag.
czv Írta: | 2012. 02. 24. |

Kövess minket!

f Ajánlom
A hűséges férj titka: ne keress többet  nálaEgyre több házaspár dönt amellett, hogy felcseréli a tipikus házastársi szerepeket: a nő munkába megy, a férfi pedig otthon marad a gyerekkel. Látszólag jól működik ez a leosztás, a párkapcsolat ebben a formában mégis csak ritkán funkcionál – legalábbis ezt állítják a Cornell Egyetem szociológus kutatói, akik éveken át dokumentálták párok anyagi helyzetét, figyelemmel követték, ki mennyit tesz a közös kasszába, illetve hogy párkapcsolatuk az évek során hogyan alakult – írja a pszichológiai szaklap, a Psychology Today.


Megfigyeléseiket a számok nyelvére is lefordították, ebből pedig kiderül: ha a teljes családi kasszát a nő fizetése fedezi, a férfiak nagyobb hajlandóságot mutatnak a hűtlenkedésre, egészen pontosan ötször gyakrabban lépnek félre, mint azok, akik kiveszik a részüket a családfenntartásból. A kutatók szerint a férfilélek sajátossága, hogy nem szeretik az anyagi függést, hatalomvesztésként élik meg az ilyen helyzeteket, és a félrelépéssel vesznek revansot. A spektrum másik oldala is érdekes: a kimondottan jól kereső férfiakban szintén nagy a késztetés a félrelépésre, amit a kutatók azzal magyaráznak, hogy jó anyagi körülmények között élő férfiak több olyan élethelyzetbe kerülnek, amikor a kísértés nagy – éppen ezért gyakran élnek is vele. 

A nőknél mindez teljesen másképp alakul, ha anyagilag függenek, csak a legritkább esetben lépnek félre, a nem kereső férfiakhoz képes ötven százalékkal kevesebbszer. Más a helyzet, ha jobban keresnek a férfiaknál, a hűtlenség ilyen esetben már belefér. De vissza a számokhoz: a vizsgálat alapján akkor a legharmonikusabb egy kapcsolat, ha az anyagi kiadások 75 százalékát a férfiak vállalják magukra. 

A hűséges férj titka: ne keress többet  nálaSzerinted ez tényleg így van? Ha van véleményed a témában, üzend meg a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon. Kattints ide!

Olvass tovább

Hozzászólások

Luszi 2012-02-28 12:22

Egy uismerősöm 56 éves NŐ, igazi nagybetűs Nő, olyan kisugárzással, hogy bármelyik csinike 20 évest übereli, és buknak is rá a "pasik", egészen 35 éves kortól. Mondta neki az egyik, hogy a huszonéves csajok sajnos egyre inkább kiüresedtek, és csak a külsőségekről szólnak, na arról meg nem is beszélve, hogy mennyi köztük a műnő. Természetesen, tisztelet a kivételnek. Aki csak erősíti a szabályt:)

 

Nehogy már egy nő 40 után ne lehessen szép és vonzó.... 

vénusz62 2012-02-28 10:35

A cikk arról szól, hogyha a férfinek nincs keresete akkor gyakoribb a  félrelépés. De ugyebár, ha nincs kereset munka sincs, amivel jobban lekötné magát.  Gondolom egész nap nem a munkakeresésével van elfoglalva.

Más, nekem van egy barátnőm, ő jóval többet keres, mint a férje újabban.

Nem írom le mivel, de tisztességes munka, nagy felelőséggel. Panaszkodta a hölgy pár hónapja mennyire megromlott a kapcsolata a férjével, pont a magas keresete miatt, úgy fogalmazta meg, ammiatt, mert a férjének kisebbrendűségi érzése van. Mert ő még az a korosztály, akit úgy neveltek, a férfi legyen családfenntartó, pedig a barátnőmék sem őskövületek.

Más, aki lequr-váz egy nőt, mert el jogosan várja el, hogy a férje, gyerekei apja többet keressen, javaslom olvassa el "Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?" című könyvet. Sokszor előveszem, humorosan kitárgyalja sok igazsággal aférfi és nő kapcsolatát. Ehhez a témához a könyvből az illik legjobban, hogy vannak nők, akik irígylik ismerősök körében, ha a másik nőnek a barátjának, párjának szupi autója stb. van. De miért? Kérdezi a könyv szerzője? Hiszen az ősi világban nem annak volt több nője, aki több zsákmányt ejtett el? Magyarázata könyv szereint: a gének belénk vannak progizva, mondhatsz akármit, ez akkor is így van, és a nő mindig affelé a férfi felé fordul nagyobb rokonszemmel, aki a leendő gyermekei apjában a felnevelés biztonságát látja. Még a tudatalattiba is ez van belprogizva. A férfi pedig elvárja a nőtől tudatalatthogy a nő szép legyen és jó alakú. Ugyan miért? Mert a nő génjei is fontosak a leendő gyermekéhez. Mindenkinek ajánlom a könyvet, jó szórakozás és sok igazság rejlik benne, és bele ne kössetek, ez nem reklám volt.

 

 

Torolt_felhasznalo_483454 2012-02-28 09:26

A pénzes pasi se egyforma, van tisztességes és simlis, nem lehet egy kalap alá venni, hogy pénzes.

De már maga a pénzes pasi megnevezés is elég közönséges.

Álságos, irigy és savanyú a szőlő ezen témázni.

Vedd tudomásul, hogy ŐSZINTE szerelem, csak csóringer és csóringer között létezik.

etilany 2012-02-28 09:06

Elnézést  a hibákért, úgy látom, pár betűt megettem:)

etilany 2012-02-28 09:04

Érdekes amit írsz:). Meg még hozzá adódik jópár körülmény:).

A nők nagy része végig sem gondolja, hogy a pénzes pasi, a korától függetlenül lehet bizony nagyon óképű és vonzó. Esélyes, hogy egy ilyen pasba sok nő beleszeret. Ha hozzá is megy, miért lenne qrva vagy érdeknő? Miért olyan hihetetlen, hogy szereti az illető pasit? Vagy, ha valaki gazdag, akkor azt már nem is lehet érdek nélkül szeretni? A másik dolog meg, hogy egy 40-es 50-es pasi még nézhet ki nagyon sármosan, ha sikeres és karriert futott be, akkor ez még hozzátesz a sármjához, mert magabiztosság ugárzik belőle. Bizony ez is lehet vonzó egy huszonéves számára is akár.

A nők nagy része, aki leqrváz egy másikat, mert pénzes pasihoz megy feleségül, az bizony nagy valószínűség szerint nagyon-nagyon irigy, és ki tudja, talán magából indul ki...... :P

cassopeia 2012-02-27 15:44

Ez így baromság. Ha erről szól, az nem kapcsolat. Akkor meg minek legyen hű hozzá bárki?

Capybara 2012-02-27 14:52

Nekem is pont ez fordult meg a fejemben.