Életmód

“Menj tornázni, dagi” – mi kell a valódi elhatározáshoz?

A barátai is többször kritizálták a súlya miatt a fiatal nőt, de azok nem hatottak rá annyira, mikor egy teljesen ismeretlen szólt be. Az eredmény mínusz 40 kiló.

„Menj tornázni, dagi!” – ez a durva beszólás kellett a 26 éves, brit Sarah Gouldnak ahhoz, hogy végre változtasson az életén. Az akkor még több mint 120 kilós, kétgyermekes anyuka egy év alatt testsúlyának egyharmadától, negyven kilótól szabadult meg. Így utólag már hálás, és azt állítja, ezt annak az idegennek is köszönheti, aki egy éjszakai szórakozóhelyen ilyen durván kritizálta az alakját. Hiszen a lenéző, csúfolódó hangnem akkor nagyon rosszulesett neki, teljesen összeomlott miatta, de végül mégis az inspirálta fogyásra.

 
Sarah a fogyás előtt
Sarah a fogyás előtt…
 
... és most
…és most

Fotók: dailymail.co.uk

„Meg kéne köszönnöm annak a pasinak, még akkor is, ha egy idióta. Most biztosan nem ismerne fel. Nagyszerű érzés teljesen megváltoztatni a dolgokat. Azóta sosem néztem vissza” – mondta el a kidderminsteri fiatal nő, akinek csinos alakja most többszörösen is kapóra jön, hiszen idén lesz az esküvője, amelyet olyan ruhában ünnepelhet, amilyenről azelőtt álmodni sem mert.

Miután több diétás módszerrel is sikertelenül próbálkozott, végül nem a koplalás, hanem az egészséges étkezés és a rendszeres, szórakoztató mozgás segítette elő, hogy folyamatosan egyre karcsúbb lett. Sarah nem akart edzőtermekben megszakadni, ezért inkább hosszabb távolságokat gyalogol – de azt minden nap. És nem is egyedül: a kezdetek óta már több mint harmincan csatlakoztak kis életmódklubjához, amelyet Walk and Talk (Séta és beszélgetés) néven emleget a vezetője. Sarah örül, hogy más embereket is inspirál, ezért azt tervezi, hogy szakértői végzettséget szerez, hogy a jövőben tudatosan segíthessen másoknak is az életmódváltásban.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top