Életmód

11 ok, amiért örülünk a télnek

Akiknek a tavasz vagy a nyár a kedvenc évszakuk, azok most nem olyan boldogok. Pedig a telet is lehet szeretni! Már ha a hőmérséklet hajlandó közelíteni a nulla fokot…
11 ok, amiért örülünk a télnek

1. Mindig más van
Nem mondhatjuk, hogy egy meleg szobában ülni önmagában csodálatos, sem azt, hogy a hóban császkálni lenne az. De egymás után a kettő felülmúlhatatlan: újra ás újra szétfagyni és kiolvadni, igenis sokkal jobb, mint permanensen szobahőmérsékleten működni.

2. Nem romlik meg a kocsonya
Ősidőkből származtatható alapszabály a kocsonya tárolására, hogy annak a teraszon kell történnie (de legalábbis nehézkesen fér el máshol egy tisztességesebb adag). Amikor igazi, valódi tél van, akkor ezt gond nélkül megtehetjük és a gyerkőcöknek sem kell magyarázkodni, hogy miért lett húsízű a pudingjuk.

11 ok, amiért örülünk a télnek3. Végre viselhetjük
Ha van olyan ruhadarab, amiért hajlandóak vagyunk sok pénzt kiadni, akkor az a csizma. De ha nincs hideg, akkor hiába spóroltunk és kerestük heteken át a tökéletes darabot, nem vehetjük fel. Ha elkezd esni a hó, eljön a mi időnk. És az övé is.

4. Van értelme a fürdésnek
Nyáron a fürdésnek csupán funkcionális jelentősége van, nem úgy, mint télen, amikor igazi élvezet. Szétfagyva beleülünk a vízbe, és először hidegnek tűnik, aztán csíp, és egy darabig még azt akarjuk, hogy legyen még melegebb, aztán egyszer csak tökéletes. Nagyon.

5. Jobb a szex
Persze, persze, van abban is valami jó, ha nyáron összeizzadunk a barátunkkal, viszont télen csakis fürdés és szex után lehet büntetlenül pár percig meztelenül feküdni az ágyon, ami pont az élmény ritkasága miatt felbecsülhetetlen.

6. Minden kicsit másképp néz ki
Ha a legfurcsább napszak a blue hour, amikor az alkonyat határán a város egy kis időre elidegenedik a szemünk előtt és minden kékes fényben játszik, akkor a legfurcsább évszak a tél. Még a parlament, amit sokan minden nap látunk, is olyan, mint egy fehérre mázolt mézeskalács, ha befedi a hó.

11 ok, amiért örülünk a télnek7. Jobban tudjuk megítélni a férfiakat
Nyáron, akár számolunk vele, akár nem, sokkal inkább ösztönlények vagyunk, hiszen a férfiak is többet mutatnak a testükből, mi pedig nyilván nem tudunk elvonatkoztatni, ezért horogra akadunk pusztán azért, mert valaki jól néz ki, pedig lehet, hogy őket télen észre sem vennénk. Most koncentrálhatunk a valódi értékekre!

8. Hallgathatunk zenét
Ha meleg van, nincs mese, szellőztetni kell, ha pedig nem tanyán lakunk, akkor szomszédaink is vannak. Ezért aztán mindig pont a legzenésebb időpontokban kell letekernünk a volumét, mert épp elaludni próbálna a szomszéd csecsemő, vagy félünk Marikától. Télen csak a lakás zeng tőlünk, nem az egész ház: mindenki boldog.

9. Superwomanek lehetünk
Igaz, hogy hülyén néz ki tőle a hajunk, de semmilyen ruha nem ad nagyobb biztonságérzetet, mint egy sapka, amely melegen tartja a processzorunkat, és a szemünkbe húzhatjuk, ha valaki csúnyán néz ránk. Van, akinek jól is áll.

11 ok, amiért örülünk a télnek10. Van kifogásunk
Ha valahova nincs kedvünk elmenni, egyszerűen hivatkozhatunk arra, hogy hideg van, és már így is meg vagyunk fázva, ilyenkor aztán most tényleg nem várhatják el tőlünk, hogy órákig várjunk a buszra és torokgyíkot kapjunk egy mozi, bevásárlás vagy bármi miatt.

11. Újraértelmezzük a lakásunkat
Ha igazán hideg van, akkor derül csak ki, hogy a sütő voltaképpen remek fűtőtest, így néha odahurcoljuk elé a karosszéket, úgy teszünk, mintha kétfogásos menüt készítenénk: ott isszuk meg a kávénkat bambán. Vagy a fürdőkádat használjuk kanapé helyett olvasáshoz. Remek találmányok ezek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top