Életmód

30 kilósan halt meg az anorexiás fiatal

Orvosai még nem találkoztak olyan súlyos táplálkozászavarral, mint amilyenbe a fiatal nő belehalt.
A 31 éves Kate Chilver
Ijesztő: a 31 éves Chilver
Fotó: dailymail.co.uk

16 év gyötrődés után halt meg anorexiában egy 31 éves londoni nő, Kate Chilver. Az orvosok szerint az egyik legsúlyosabb anorexiás eset volt az övé, amellyel valaha találkoztak. Halálakor mindössze 30 kilót nyomott. Végzetét súlyos szövődményei okozták: mivel a hasüregében egyáltalán nem volt zsír, amely az erek kipárnázására szolgál, elégtelenné vált a gyomor és a belek vérellátása. Ráadásul a szíve is csak a fele volt egy normális, 30 év körüli nő szívének. Utolsó napjaiban állítólag rettenetes fájdalmakat kellett elviselnie.

Szerette a kutyákat
Szerette a kutyákat
Fotó: facebook.com

Arról nem tudunk, hogyan alakult ki a betegsége, de Kate 12 éves volt, amikor először jelentkeztek nála anorexiára utaló tünetek, és 15 éves korától gyakorlatilag már csak speciális kórházakban töltötte idejét. Orvosai azt is elmondták, hogy egy alkalommal a testtömegindexe 9-re csökkent, ami extrém alacsony az egészséges 20–25 közötti értékekhez képest. Hozzátesszük, a betegeket 15-ös BMI alatt már anorexiásnak tekintik.

A fiatal nőt sokszor csövön keresztül táplálták, hogy erősítsék a szervezetét, de hiába. Az évek során kétszer fél évre felfüggesztették a kezelését, de mindkét alkalommal rendkívül gyorsan életveszélyes szintre csökkent a súlya, és vissza kellett rendelni. Az orvosai szerint ráadásul túl sokat is mozgott és pszichoterápiás kezelése is hasztalannak bizonyult. Az sem javított az állapotán, hogy az édesanyja mellette állt, és igyekezett normális életet biztosítani a számára.

Kate (balra) és barátnője
Kate (balra) és barátnője
Fotó: facebook.com

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top