30 kilósan halt meg az anorexiás fiatal

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Orvosai még nem találkoztak olyan súlyos táplálkozászavarral, mint amilyenbe a fiatal nő belehalt.
2011. 12. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A 31 éves Kate Chilver
Ijesztő: a 31 éves Chilver
Fotó: dailymail.co.uk
16 év gyötrődés után halt meg anorexiában egy 31 éves londoni nő, Kate Chilver. Az orvosok szerint az egyik legsúlyosabb anorexiás eset volt az övé, amellyel valaha találkoztak.
Halálakor mindössze 30 kilót nyomott. Végzetét súlyos szövődményei okozták: mivel a hasüregében egyáltalán nem volt zsír, amely az erek kipárnázására szolgál, elégtelenné vált a gyomor és a belek vérellátása. Ráadásul a szíve is csak a fele volt egy normális, 30 év körüli nő szívének. Utolsó napjaiban állítólag rettenetes fájdalmakat kellett elviselnie.

Szerette a kutyákat
Szerette a kutyákat
Fotó: facebook.com
Arról nem tudunk, hogyan alakult ki a betegsége, de Kate 12 éves volt, amikor először jelentkeztek nála anorexiára utaló tünetek, és 15 éves korától gyakorlatilag már csak speciális kórházakban töltötte idejét. Orvosai azt is elmondták, hogy egy alkalommal a testtömegindexe 9-re csökkent, ami extrém alacsony az egészséges 20–25 közötti értékekhez képest. Hozzátesszük, a betegeket 15-ös BMI alatt már anorexiásnak tekintik.

A fiatal nőt sokszor csövön keresztül táplálták, hogy erősítsék a szervezetét, de hiába. Az évek során kétszer fél évre felfüggesztették a kezelését, de mindkét alkalommal rendkívül gyorsan életveszélyes szintre csökkent a súlya, és vissza kellett rendelni. Az orvosai szerint ráadásul túl sokat is mozgott és pszichoterápiás kezelése is hasztalannak bizonyult. Az sem javított az állapotán, hogy az édesanyja mellette állt, és igyekezett normális életet biztosítani a számára.
Kate (balra) és barátnője
Kate (balra) és barátnője
Fotó: facebook.com

 

Olvass tovább

Hozzászólások

semiramis 2011-12-17 13:28

jo helyen tapogatozol. ez NEM anorexia nervosa. 

 

az anorexia nervosa psziches megbetegedes, sulyos erzekelesi es viselkedesi problemakkal es testi (metabolikus) tünetegyüttessel. kezelhetö, es a testi tünetek (egy darabig!!) visszafordithatoak.

 

a hölgy GENETIKAI METABOLIZMUS-PROBLEMAVAL küzdött, aminek testi tünete az (el)fogyas volt. ez NEM psziches zavar, hanem taplalek-feldolgozasi.

 

ez lehet anorektikus is (tehat a paciens nem kivanja az etelt), de nem feltetlenül az. az is lehet, hogy a paciens rendesen eszik, csak a szervezete nem dolgozza fel a taplalekot. ez esetben nem anorektikus, nem is taplalkozasi zavar, hanem taplalekfeldolgozasi zavarrol van szo. jelen cikkk erröl semmit nem mond.

 

 

a baj az, hogy a legtöbb ember nem tudja, mi a különbseg az anorexia es az anorexia nervosa közt. az ujsagitro sem, de ez - kivetelesen - most nem derült ki ;-)

 

 

 

*angyalka* 2011-12-17 08:50

Szerintem az anorexia ilyen szintjénél már vagy valami genetikai gubanc vagy az agy működésének zavara áll fenn, valami olyan jellegű amivel az orvosok még nem tudnak mit kezdeni.

birerzsi 2011-12-17 00:35

Lehet, hogy ez egy önbüntetési forma, hogy valaki nem ad enni a saját testének? 

Torolt_felhasznalo_572064 2011-12-17 00:25

Borzasztó. :(

birerzsi 2011-12-16 21:19

Állítólag olyan rögeszme ez egyeseknél, mint a játékgépezés. Megpróbálják, meddig lehet még a húrt feszíteni...

kockacukor33 2011-12-16 20:19

Sajnalom en is. Mindig nehezen ertettem meg ennek a betegsegnek az eredetet. Lattam sok errol szolo dokumentumfilmet, de akkor is nehez oket megerteni. Nekem.

birerzsi 2011-12-16 20:11

Kár érte! A nő arcvonásai még csonttá-bőrré fogyva is szépek. Azért kellett lennie valaminek a háttérben -- vagy a családban, vagy egy utcai szexuális támadás --, mert nem hiszem, hogy az anorexiát úgy lehet elkapni, mint pl. egy náthát.

Nők Lapja Cafe 2011-12-16 20:11

Orvosai még nem találkoztak olyan súlyos táplálkozászavarral, mint amilyenbe a fiatal nő belehalt.

Tovább a cikkre...