Életmód

“Amire egyszerre sokan gondolunk, az megvalósul”

Imádsággal megmentett betegek, a közös akarat erejével óvott Föld... bármit elérhetünk, ha elég sokan és eléggé akarjuk!

Évtizedek óta rengeteg kísérlettel bizonyított és mára elfogadott tény: működik a kritikus tömeg elmélete, miszerint ha egy fajon belül megjelenik egy újfajta gondolkodás, cselekvés és azt kellő mennyiségű élőlény teszi, gondolja, és ez a mennyiség eléri a kritikus tömeget, akkor az tulajdonság a faj sajátja lesz. (Érdemes ezzel kapcsolatban beütni a keresőbe a 100 majom elmélete, morfogenetikus mező vagy Rupert Sheldrake szavakat.) Kiváló mai példa erre a jelenlegi fiatalok alapvető képessége a technikához, komputerhez. Szinte bármely hatéves gyereket be lehet ültetni a számítógép elé, úgy fogja kezelni, mint nagyanyám a lekvárfőző lábost: magától értetődően. Én ha 1800 órás tanfolyamra iratkoznék be, akkor se érném utol a gyerekeimet.
(A nagyszüleink generációját már szinte szellemi fogyatékosnak tartjuk, hogy még az sms-küldést sem lehet nekik megtanítani. Bevallom, én hasonlóképpen vagyok az iPoddal…)

Szóval működik a nagy, közös mező, ahol mindannyian össze vagyunk egymással kapcsolva és akaratlanul is hatunk egymásra. Vannak, akik ezt tudatosan is használják. Sajnos nem tudom, hol olvastam egy kísérletetről, ami arról szólt, hogy egy kórház belgyógyászatán körülbelül (átlagosan) hasonló súlyossági fokú betegségben szenvedők feküdtek. A kísérletvezető tudósok megkértek egy kolostort, hogy az ott élő papok, apácák az általuk kijelölt betegekért – névre szólóan – imádkozzanak, ami az osztályon kezelteknek épp a fele volt, a másik feléről nem is szóltak nekik. Viszonylag rövid idő múlva látványos volt a gyógyulásbeli különbség azok javára, akikért imádkoztak. Hasonló kísérletet Uri Geller is csinált, egy focicsapatért drukkoltatta a nézőket, itt is azok javára billent a mérleg, akiknek szurkoltak.

Most a Föld az, amiért szurkolunk, ezáltal valójában saját magunkért is.  Egyre nagyobb hazánkban is az a közösség (jelenleg közel 4500 ember, de ebben már a külföldön élő magyarok is benne vannak), akik rendszeresen imádkoznak, meditálnak azért, hogy a Föld gyógyuljon és igen, hogy érezze Földanya a hálánkat, szeretetünket. Hogy nemcsak (ki)használjuk, hanem féltjük, szeretjük is. Azok, akik elhívást éreznek arra, hogy létrehozzák a földet körülölelő szeretethálót, a www.energologia.hu oldalon tudnak csatlakozni.

Hisznek abban, hogy ha a Földért együtt és egyszerre meditálók száma eléri a 144 ezret, jelen esetben az már az a kritikus tömeg lesz, ami által az emberiség is tudatosabb, Földünkért nagyobb felelősséggel bíró lesz. Azt gondolom, akármennyi is a kritikus tömeg tagjainak száma (lehet, hogy épp ennyi), az igen jó érzés, ha az ember átéli azt a nagy, közös, összekapcsolt energiát, amiben együtt hiszünk, teszünk a világ jobbulásáért. (Én magam is újra és újra megtapasztalom, mennyivel erősebbek azok a meditációk, amiket a csoportjaimban tartok, mint amiket magamban.)

Az energológia szervezői most különleges eseményre készülnek. 2011. 11. 11-én 11 óra 11 perctől 11 percen át fogják egymás kezét Dobogókőn, és körbeállva egy kristálytálat meditálnak, és onnan indulnak Lignanóba, az olasz tengerpartra, ugyanis a cél az, hogy lehetőleg az egész világ – de legalábbis egyre többen – bekapcsolódjon abba a mozgalomba, ami a szeretet, a Földért való felelősség és az egyre növekvő tudatosság elérését tűzte ki céljául. Egyébként már 43 országból csatlakoztak a mozgalomhoz, ezen a napon, órában is több városban szerveződnek programok, és egyre többen vannak, akik hisznek abban, hogy az összefogás és a szeretet csodákra képes.

Merthogy arra képes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top