Életmód

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!

Hogyan lehetsz jó anya? Mit tehetsz, ha nem kíván a párod? És vajon túlélheted-e az anyós-meny háborút? Többek közt erről olvashatsz a Nők Lapja Psziché legfrissebb számában.

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!EGY NAP a detoxban – Beszélgetés dr. Zacher Gábor toxikológussal
Hamarosan megjelenik az ország kedvenc toxikológusa, dr. Zacher Gábor első könyve. Ebből A Zacher című készülő kötetből csemegéztünk. A beszélgetőtárs, a kötet szerkesztője egy gyerekkori barát, Karizs Tamás.

Mitől lesz egy férfi jó apuka?
Sok édesapa nem tud mit kezdeni csecsemő kislányával, és az sem igazán vele. Kényelmetlenül érzik magukat a másik társaságában. Aztán az a kislány, aki korábban hallani sem akart apáról, egyszer csak átpártol hozzá és leveszi a lábáról. Apuka pedig elolvad gyönyörűségében. Vajon mi történhetett?
Krúdy Tamás ötgyermekes családapa írása

Tudod, mit csinálsz álmodban?

Ijesztőnek tűnik, amikor valaki álmában beszél, elindul valahova, és nem az ágyában ébred, vagy beül az autóba és vezet – anélkül hogy a tudatánál lenne. Van, aki csak nevet ezen, másnak viszont megkeseríti az életét ez a furcsa szokás. De vajon miért alakul ki, és lehet-e tenni ellene?
Zádrovich Aliz írása

Ne fojtsd el az érzelmeidet! – A tartós lelki stressz mellrákot is okozhat

Évtizedes szakorvosi munkája és tudományos kutatásai során dr. Máté Gábor világhírű orvosprofesszor arra jutott, az érzelmi feszültség rövid úton testi tünetekhez vezet – akár a mellrák esetében. Hogy ez ne legyen végzetes, fel kell oldanunk a bennünk halmozódó lelki stresszt!
Dr. Máté Gábor kanadai orvosprofesszor írása

Felrobbanok a dühtől – Hogyan tarthatod féken a haragod?
A harag és a düh természetes emberi érzelmek. Ha tudunk velük bánni, motiváló erők is lehetnek, de ha kikerülnek az irányításunk alól, elszabadulhat a pokol. Segítünk, hogy megtanuld kordában tartani őket!
Kocsis Kata írása

Modern tudós ősi törvényekkel – Beszélgetés Szendi Gáborral
Programozó matematikusból lett dramaturg, majd némi könyvkötői kitérő után végül a pszichológiánál állapodott meg – de ennek a tudománynak is feszegeti a határait. Téziseit ismerhetjük a könyveiből. Minket most az útja érdekelt.
Szily Nóra interjúja

A férjem már nem kíván – Miért nem akar a férfi szexelni?
A nő hárít, a férfi akarja. Ez a kép vésődött a retinánkba, pedig úgy tűnik, modernizálni kellene a hálószobai jelenetet. Hiszen egyre többször a férfi hárít. De vajon miért?
Vályi-Nagy Erika írása

„Az ördög nem a drogban rejlik” – Beszélgetés Feldmár Andrással

Manapság a gyerekek egyre fiatalabb korukban találkoznak a droggal, és a legtöbbjükben előbb-utóbb felébred a kíváncsiság, hogy kipróbálják. Mi a helyes magatartás ilyenkor a szülő részéről? Erről kérdeztük a világhírű pszichoterapeutát.
Mörk Leonóra interjúja

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top