Tudom, hogy halálra etetem a fiaimat

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Tudja, ha nem változtat fiai étkezési szokásain, elveszítheti őket, mégsem tesz semmit.
2011. 09. 23. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Cynthia Williams (48) majdnem belehalt a saját kövérségébe, életét egy gyomor-bypass mentette meg nemrég. Hiába azonban a halálközeli élmény, a nő fiainak sem szán jobb sorsot, halálra eteti őket. 

A naaaagy család
A nagy család
Fotó: dailymail.co.uk


Az asszony a két fiút, a 26 éves Josephet és a 18 éves Matthew-t, akik 190 kilót nyomnak, megszokásból eteti, s annak ellenére sem tudja abbahagyni, hogy az orvosok figyelmeztették, ha ez így megy tovább, a fiúk belehalnak. Az anya azonban képtelen változtatni az étkezési szokásiakon, fiait csak az evés teszi boldoggá.

„Tudom, hogy az én hibám, hogy kövérek, és hogy a sok zsíros étel megöli őket, de nem tudom megállni, hogy ne etessem őket. Tudom, hogy halálra etetem a fiaimat – nyilatkozta az édesanya. – Rosszul éreztem magam, amikor a műtét hatására rólam hullottak a kilók, ők meg csak gyarapodtak.”

A fiúkat a túlsúly akadályozza, hogy szociális életet éljenek, nem beszélve arról, hogy mozogjanak. Az idősebbik a súlya miatt nem tud munkát vállalni, a kisebbik pedig iskolába járni. „Egyetlen dologgal tudom boldoggá tenni őket, ha még több ételt adok nekik” mondja az anya. Csak reggelire hat töltött fánkot pusztítanak el kakaóval, amit aztán rántott csirke és tészta követ ebédre. Vacsorára jöhetnek a hamburgerek meg a sült krumpli. A három főétkezés közötti idő alatt pedig korlátlan mennyiségben fogy a chips, a pizza, az aprósütemény, az édességek, ami mellé sok mesterséges színű ital is lecsúszik.

„Nem hibáztatom az anyámat, sőt, büszke vagyok rá, hogy sikerült leadni a súlyából. Én gyűlölöm magam azért, hogy ennyire kövér vagyok, de egyszerűen nem tudom abbahagyni az evést, még ha tudom is, hogy ez az, ami megöl – mondja a fiatalabb fiú. – Én szeretnék dolgozni, de a 190 kilómmal ez teljesen lehetetlen. Szörnyen nyomasztó. Az étel az egyetlen, ami éltet” – nyilatkozta Joseph.

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_823789 2011-10-03 08:16

Nem értem a méltatlankodást az egészségtelen és az egészséges étel árain.. Az elhízás vonzotta betegségekre szedett gyógyszerek talán olcsóbbak? Melyikért éri meg hosszú távon fizetni?

tudor08 2011-09-25 20:14

Ezt valamikor, valakitől körlevélben kaptam.

Hátha még valaki nem olvasta...

 

 


Mit kérsz enni kisfiam?

"- Én vizet akarok anya. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst,
sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul
E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort - de
karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!

- Egyszóval te Tesco párizsit kérsz.

- Úgy van, anyukám. És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből,
kis ízjavítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, cellulázenzimből,
a savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból,
emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.

- Győri rozsosat?

- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat,
amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.

- Már kenem is a Delmát, fiam.

- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben
elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje,
nátrium-laktát, étkezési keményítő, pirofoszfát, antioxidáns és
Na-nitrit.

- Akkor te a Zalahús műbeles virslijét kapod fiam.

Hozzá természetesen tartrazinnal, kinlinnel, amaranttal,
indigókarminnal színezett természetes aromával, nátrium-benzoáttal,
sóval, mustármaggal, cukorral és ecettel dúsított vizet.

- Magától értetődik, Globus mustár nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.

- Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot,
aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat,
nátrium-benzoátot és fenilalanint?

- Vitamor szörpöt? Igeeeen!

- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítőt,
hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót, lehetőleg E631-est és
E627-est, nátriumglutamátot, módosított keményítőt, állati eredetű
zsírt, élesztőport, szárított tyúkhúst és E 150-es színezéket.

- Maggi szárnyas krémleves lesz brokkolival! Hurrá! S utána?

- Utána pedig búzalisztet paradicsomsűrítménnyel, sajttal, ananásszal,
vízzel, növényi olajjal, nátrium-nitrittel tartósított főtt sonkával,
búzakeményítővel, cukorral, sóval, élesztővel és jóféle
acetilezett-dikeményítővel, adipáttal.

 Hawaii!

- Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii pizza lesz, dr. Oetker módra.

- Az a kedvencünk.

- Este a tévéhez pedig mit kaptok, na mit?

- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált
élesztőport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot,
dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis
szilícium-dioxidot?

- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset. Lay's újhagymás chipset.

- S mi lesz a vacsora?

- Vacsorára pedig a két nagy gyerek eszik aszpartámmal,
fenilalaninnal, K-aceszulfámmal, zselatinnal, hidroxi-propillal
javított joghurtot, amelyben kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral
fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshús vázdarabkák vannak.

- Én is kérek őszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!

- Ne kiabálj, Lajoska. Te, Lajoska mást kapsz ma este. Na nézd, már
itt is van egy kis kóstoló: húspép, víz, zsemlemorzsa, zsiradék,
liszt, panírlé, szójagranulátum, szójakoncentrátum, keményítő,
fűszerek és karamellammóniás színezék, egyszóval Kot-kot
baromfifasírt.
*Ezt szegény apád is, hogy imádta...*"

f*edit 2011-09-25 14:07

30 évvel ezelőtt még én is olyan soványka voltam mint te most!;):) Akkor még mindent ettem ami nem volt egészséges és nem jött rám 1 kiló felesleg sem.

 

Amióta felhagytam a cukros dolgok evésével-ivásával --jóformán 1 kg cukor elég 1 évig -- és igyekszem egészséges ételeket enni annál jobban jöttek rám a kilók.:D Ki a fene érti ezt? 

 

Lehet rossz helyen élek, mert ha Olaszországban élnék és állandóan tésztás kajákat ennék lemenne a sok felesleg.;) 

f*edit 2011-09-25 14:02

Én is olívaolajjal főzök és sok zöldséget eszem. Ha tehetem főleg DURUM tésztát veszek. Fogyni viszont nem fogyok 1 grammot sem.:D

 

Ezért csak irigykedek az olaszokra.:( 

Torolt_felhasznalo_379840 2011-09-25 13:43

Igen ez is a titkuk, a durumliszt.

 

No, meg a kicsi adagok - náluk nem szokás a jó magyar módi, hogy degeszre egyék magukat. Nincsenek hatalmas karéj kenyerek, csak a finom roppanós grissinik, és az a pici zsemleszerű péksütemény.

 

Legfontosabb talán, a minőségi alapanyagok használata.

 

És a kultúráltság az életük minden területén, így az étkezésben is.

 

 

birerzsi 2011-09-24 20:35

"A fiúkat a túlsúly akadályozza, hogy szociális életet éljenek, nem beszélve arról, hogy mozogjanak."


És akkor honnan van a sok pénz kajára? Az ilyen kövérekről szóló cikkekből ez valahogy mindig kimarad.

csurimuri 2011-09-24 09:53

Én 15 éve csak durum tésztát eszem, és a gyerekeim is! Kivéve a suliban, de az jelentéktelen!

És durum liszttel csinálom a rántást, a panírozást nagy ritkán, a sütiket, a palacsintát....szóval mindent!

 

Régesrég száműztem a finomlisztet és a kristálycukrot a konyhámból, legalább ennyit tegyek az egészségünkért, mert mindent úgysem tudok én sem betartan.