Életmód

Új őrületnek hódol a nikotinfüggő Hollywood

A nemdohányzók mindenképpen örömmel fogadják, a dohányosok egészségesebbnek érzik, az orvosok óva intenek tőle. Mindenesetre már Hollywoodban is egyre népszerűbb az elektromos cigaretta.
A
A „Grey’s Anatomy” sztárja,
Katherine Heigl elektrocigit szív
Forrás: welt.de

Egyre több hollywoodi sztár kezében látni mostanság a füstmentes verziót: Johnny Depp például Az utazóban e-bagót pöfékel élvezettel a vonaton, de Katherine Heigl is ilyet szipákolt a Grace Klinikában. Sőt, állítólag Paris Hiltont is egy elektromos cigivel látták nemrég Los Angelesben, egy éjszakai mulatóhelyen.

Az elektromos cigaretta úgy működik, mint a normál cigaretta, és a hatása is hasonló: szíváskor narancssárgán világít, a tüdőbe nikotin áramlik, a szájban dohányíz érezhető. Sűrű füst gomolyog a bagós körül, a nemdohányzók mégsem panaszkodnak, ugyanis az e-cigiből csupán vízgőz távozik.

A műanyagból készülő, akkumulátorral működő készülék minden egyes szívásnál folyékony nikotinkoncentrátumot párologtat, miközben a valódi cigaretta illúzióját kelti a narancssárga dióda a pálca elején. Egy nikotinkapszula háromszáz szívásra elegendő, amely úgy 25 szál ciginek felel meg. Az interneten nagy a kínálat, különböző fajtájú nikotin-koncentrátumok és ízesítések kaphatók.

Sokan kevésbé káros alternatívának tartják az elektromos cigarettát a dohányosok és a velük együtt élők számára, de kevés a tapasztalat, és ezért a pontos egészségügyi hatása sem ismert még. A tüdőgyógyászok pedig kifejezetten a dohányzásról való leszokás ellenségének tartják: sokan egy idő után inkább visszatérnek ugyanis a hagyományos változathoz.

Forrás: welt.de
Forrás: welt.de

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top