Életmód

Kevesebb szénhidrát? Szebb arcbőr!

A szénhidrátokban szegény étrend nemcsak karcsúsít, de a pattanásos arcbőrt is rendbe teheti.

Kevesebb szénhidrát? Szebb arcbőr!A WebMD News egészségügyi hírportál szerint kitisztulhat a pattanásos arcbőr, ha alacsonyabb szénhidrát-tartalmú ételeket eszünk. Az aknés arcbőrt ugyanis a vér kiugróan magas inzulinszintje is okozhatja: ha csökken a vércukorszint, az hatással lehet a pattanásos bőrért felelős hormonrendszerre.

„Az alacsony glikémiás indexű (GI) ételek közreműködhetnek az akné hormonális szabályozásában” – fejtette ki Alan R. Shalita, a New York-i Egyetemhez tartozó Downstate Medical Center dermatológiai osztályának vezetője. Egyúttal arra bátorította az aknés bőrű pácienseket, hogy fogyasszanak kevesebb szénhidrátot, és ne vigyék túlzásba a tejtermékeket sem, mert azoktól is pattanásos lehet a bőrük.

Az alacsony glikémiás indexű étrendben jellemzően kerülni kell a fehér rizst, az édességeket és a fehér kenyérféléket, helyettük a zöldség, gyümölcs és hús fogyasztása ajánlott. Shalita szerint a csokoládéval az a helyzet, hogy az édesség cukor- és zsírtartalma kiválthatja a bőr irritációját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top