Életmód

Velünk lelkiztek

A Nők Lapja Psziché június–júliusi számának közreműködői.


Velünk lelkiztekDr. Csíkszentmihályi Mihály

A boldogság kutatására tette fel az életét a Chicagói Egyetem Pszichológia Karának professzora és korábbi vezetője, az Amerikai és a Magyar Tudományos Akadémia tagja. A kreativitás és a tökéletes élmény pszichológiájának egyik legismertebb nemzetközi kutatója saját tapasztalatait használta fel könyvei megírásához, előadásaihoz. Nemrég Budapesten járt, és az életéről, munkásságáról mesélt nekünk egy exkluzív interjúban.



Velünk lelkiztekRácz Zsuzsa
A sikeres mozifilm alapjául szolgáló bestseller, az Állítsátok meg Terézanyut! című regény országos ismertséget hozott az írónőnek. Folytatásával, a Nesze neked, Terézanyu! kötettel szintén hasonló sikereket aratott. A coachként és szupervizorként is végzett újságíró legfrissebb műve egy válogatáskötet, amely rövid novellákat tartalmaz. Magazinunkban most egy utazásra invitál bennünket – önmagunkba.


Velünk lelkiztekDr. C. Molnár Emma
Egyetemi docens, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta és szupervizor. A Semmelweis Egyetemen és A nő ezer arca nevű képesség- és kapcsolatelemző, fejlesztő központnál tevékenykedik, emellett tévés, rádiós, internetes médiaszakértő is. Állandó rovatában ezúttal abban segít, hogyan tudnak a 30-as, 40-es egyedülálló nők és férfiak a saját maguk és a társadalom által felállított elvárásokon, buktatókon átlépni és boldog párkapcsolatot létesíteni.


Velünk lelkiztekSzendi Gábor
Klinikai szakpszichológus pályafutását megelőzte némi kitérő, ugyanis programozó matematikusként, dramaturgként és forgatókönyvíróként is dolgozott. Könyvei témáját áttekintve is színes a skála, hiszen kapcsolatokról, hűségről, evolúcióról, valamint a férfiakról és a nőkről is írt már. Ezért kértük fel éppen őt, hogy a női és a férfiagy különbözőségeiről elmélkedjen velünk.



Velünk lelkiztekKarafiáth Orsolya
Költő, író és énekesnő, több verseskötete és regénye is megjelent. Magyar, könyvtár és észt szakon tanult, dolgozott múzeumban könyvtárosként és rendezvényszervezőként, majd újságíróként és szerkesztőként több lapnál. Irodalmi munkásságáért többek közt a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet is átvehette. Arról vallott nekünk őszintén, hogyan számolt le alkoholfüggőségével.

Velünk lelkiztekGazdag Enikő
Németnyelv-tanári és humánerőforrás-menedzseri diplomája mellé a pszichológus végzettséget is megszerezte. Így a pálya- és karrier-tanácsadásban jártas szakember ma már családi problémák megoldásával, pár- és egyéni terápiával, valamint sportpszichológiával is foglalkozik. De gyakorló anyukaként a gyermeknevelési kérdésekben is naprakész. Minket most a rajongás pszichológiájába avatott be, és azt is megtudhattuk tőle, hogyan tehetjük zökkenőmentessé a kapcsolatunkat, ha külföldi párt választunk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top