Életmód

“Aki visszahízik, az nem normális” – Schobert Norbert a Sztárfórumban

Kifogásokból csak lúzerség születik! -fejtette ki véleményét kertelés nélkül Schobert Norbert, akit a Nők Lapja Café olvasói faggathattak fogyásról, életmódról. Olvasd el a közel két órás Sztárfórum összefoglalóját!

Végső elkeseredésemben írok neked. Nem magamról van szó, hanem a testvéremről… már 120 kiló, volt neki hormonproblémája, jóindulatú agydaganata, de az év eleji MR mindent rendben talált. Ennek ellenére nem fogy. Mindig van valami kifogás. […] Hiába tolom neki az arcába a cikkeket, videókat – persze csak finoman –, hárít. Pedig egyik volt csoporttársnője is többek között az Update-tel fogyott le. (kicsilara)

Azt tudom tanácsolni, hogy olvassa el a Norbi-titok – újratöltve című könyvet. A fogyásnak először fejben kell eldőlnie. Ha ezt sem teszi, akkor ebben az életben nincs remény.

Milyen a gyerekeid hozzáállása az édességekhez (a cukros édességekre gondolok). Vágynak rá? Megkapják? Vannak ezzel kapcsolatban küzdelmek velük? (adsza)

Nálunk le vannak tiltva a családban a cukros édességek. Gyümölcsre szoktatjuk őket, és mértékkel Update édességekre. Boldogok a gyerekek amúgy.  

Jelenlegi fogyókúrámhoz nagy segítség a Duci tréning 1. torna, egyrészt mert belefér a kisfiam alvásidejébe, másrészt mert sajnos még mindig elég nagy a súlyom. A kérdésem az lenne, hogy ez a torna végezhető-e terhesség alatt? (goneril)

Abszolút végezhető. Terhesség alatt minden olyan sport végezhető, ami nem jár eséssel, ugrással, nagy súly felemelésével. A legfontosabb a diéta: egyél szénhidrátszegényen, cukormentesen, inkább húst, zöldséget, tejterméket (de ne cukrosat!) és maximum Update kenyeret! 

Aki kitartó, az jó eséllyel nem fog visszahízni, szemben azokkal, akik 2 hónap alatt 10 kilóktól szabadulnak meg, aztán meg pár hónappal később ugyanolyan kerekek (ha nem jobban), mint a fogyókúra előtt. (ninamyers)

Én pont azért alkottam meg a módszeremet, hogy életre szólóan lehessen csinálni. Aki visszahízik, az nem normális, olyan, mintha megtanulna repülni, és néhány alacsony színvonalú kajáért újra négykézláb a sárban mászna. 

A kérdésem az lenne, hogy melyik könyv kódjait kövessem, az Utolsó titok című könyvet vagy a Kövér ember nem bűnös című könyvet. Engem eléggé megzavarnak azok a dolgok, hogy különböznek egyes ételek kódjai, mint például zabpehely! Egyik könyvben 1-es kódú, a másikban már a tiltott ételek között van. Vagy a puffasztott búzával, illetve puffasztott rizzsel is ez a helyzet!
Másik kérdésem az lenne, hogy a rizs miért tartozik a 2-es kódba? A testépítők, akiknek igen alacsony a testzsírszázalékuk, is esznek rizst, és úgy emlékszem, hogy Réka is fogyasztott rizst, amikor a versenyre készült. (angi012)

Mivel a tudás fejlődik, az újabb kiadványokban mindig újabb tapasztalatokat osztunk meg. Azért, hogy ne legyen több vita, az első Norbi titok című könyvet újratöltve jeligével kiadják, és ebben van kódmagyarázat, szénhidrátérték, glikémiás index, így nincs több vita. Amúgy a zabkorpa a magasabb glikémiás index miatt kettes, a rizs hármas, a barna rizs kettes és a testépítők pedig amfetaminokat és növekedési hormonokat szednek, a rizs szénhidrátját pedig izomtöltésre használják. A verseny után meg 20 kilót híznak. A világ legcukorbetegebb országa Kína és India – pont a kiemelkedő rizsfogyasztás miatt.

A nagyon makacs hasi-deréki zsírpárnákról szeretnék kérdezni. Néha úgy érzem, szabályosan sanyargatom magam, de nyoma sincs a „kockáknak”. Heti 5×40 perc mozgás a minimum, de van, amikor több is. Réka 2009-es DVD-jéről a 40 perces programot szoktam váltogatni más programokkal, többek közt a kick-box aerobickal is. A BMI-m az alacsony (sovány) kategóriába esik, mégse tudom elérni az áhított formát. Táplálkozásomból teljesen kiiktattam a fehér rizst és a krumplit, gabonákból is a teljes kiőrlésűeket részesítem előnyben, IR-es diétát tartok, többé-kevésbé (nem centizem ki a ch-t, és néha bűnözöm is), cukor helyett xilitet használok. (Stella73)

Felejtsd el a teljes kiőrlésű gabonát, és számold csak meg a szénhidrátot! Napi 150 grammot beviszel, elégnek kell lennie a folyadékkal együtt. Ha mellé csinálsz egy 100 felülést, pár hónap, és megvan az eredmény!

Te is szeretnél lefogyni, de nem tudod, hogyan? Itt további tippjeinkből mazsolázhatsz!

Azt hiszem, nálam nem az evéssel van a baj, hanem a mozgással. Megvettem Norbi és Réka kazettáját is, de estére kelve nincs lelkierőm még megnézni se, nem hogy végigcsinálni. No ilyenkor mi a teendő? Ha engem lefogyasztanának, az lenne a világ 9. csodája. (Sarapod2)

Reggel azért nem csinálja az ember, mert még nagyon fáradt. Este azért nem, mert már nagyon fáradt. Munka közben azért nem, mert nincs rá idő, és nagyon fáradt, mert nem edz. A végén pedig véget ér az egész ürügyekkel teli elfecsérelt, elfuserált élet.Erre gondolj! És tornázz reggel, hogy beindulj, és tornázz este, hogy a stressztől felfrissülj! Én este szoktam egyébként, akármilyen fáradt vagyok, a tizedik perc után totális örömérzés.Kifogásokból csak lúzerség születik. Szerintem képes vagy rá.

 A teljes, szerkesztetlen beszélgetés szövegét itt olvashatod.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top