Életmód

Milyen az igazi nő?

Soma Mamagésa a múlt héten az igazi férfit kereste, most arra ad választ, vajon létezik-e, és ha igen, milyen az igazi nő.
 Milyen az igazi nő? Milyen az igazi férfi?

Oké, akkor elgondolkodom azon, milyen a minőségi nő, és hogy én vajon az vagyok-e?
Mint tudjuk, minden ember egyéni, és az igények, érzelmi-szellemi-spirituális stb. szintek is, de mégiscsak van valami közösnek mondható nagy nevező, amit fontosnak tarthatunk a „minőségi” minősítés alatt. Legutóbbi írásomban így jellemeztem a „minőségi” férfit: „értelmes, határozott, kezdeményezni és adni tudó, férfias, jó megjelenésű, az érzelmeit kifejezni tudó, felnőtt, önmegvalósító, önazonos.”

Milyen az igazi nő?No, nézzük, akkor mi lehet ennek a női verziója? Értelmes (hiszen csakis az lehet egy ilyen férfi igazi partnere), határozott (azért, mert nő, nem kell határozatlannak lennie, sőt ha érett, valóban felnőtt ember, akkor tud dönteni, igent és nemet mondani), képes fogható jelzéseket leadni a férfi irányába, vagyis: csábító, kapni tudó (persze az adás és kapás mindkét nem sajátja, a lényeg az egyensúlyon, azaz a kiegyenlítődés törvényén van), nőies, jó megjelenésű, az érzelmeit kifejezni tudó, felnőtt, önmegvalósító, önazonos (az utóbbi tulajdonságok szintúgy mindkét nemre jellemzőek lehetnek). Hogy kinek vagyok csábító és jó megjelenésű, ez ízlés kérdése. Egyelőre az adás még mindig jobban megy, mint a kapás, bár azért sokat fejlődtem, kezdem magam behozni. Ennyit rólam.

Megkérdeztem egy számomra nagyon meghatározó és tiszteletre méltó férfit, szerinte mik a minőségi kritériumai. Ennyit mondott:
„Legyen szellemes, lelkileg-testileg vonzó, elfogadni, szeretni és adni tudó.” Ezeket éppúgy elmondhatjuk egy férfira is. Sőt azt is mondhatom: valójában mindenki erre vágyik! Hogy vonzó legyen a másik, elfogadja és szeresse őt. A szeretet és elfogadás pedig eleve vonzóvá teszi az embert. Itt eszembe is jutott az egyik drága barátnőm, aki 50 év és 100 kiló fölötti, mégis rajonganak érte a férfiak. Karakterre leginkább Miss Röfire emlékeztet a Muppet Show-ból, vagyis szexi, nőies, csupa kerekség-melegség-báj(háj), és úgy válogat az imádói között, mint Hamupipőke a lencsében. Rájöttem, mi a titka! Ő maga a két lábon járó elfogadás , ami magával hozza a hedonizmust, és a jelenben levés varázsát is. Egyszerűen szinte mindig képes megtalálni azt, aminek örülni lehet. És ezt megérzik a környezetében levők, és elkezdenek ettől nyílni, növekedni, klasszabbak lenni.

Az elfogadni, szeretni és adni tudó ember alapjáraton vonzó, hosszú távon jobban meg tud tartani egy másik embert, mint egy sokkal mutatósabb, csinosabb, de rideg és önző szépség. És ez férfire, nőre egyaránt vonatkozik.

Akkor lehet, hogy ez a gond, hogy nem vagyunk eléggé elfogadni, szeretni és adni tudóak? Lehet, hogy túl sokáig kellett túl sok mindent a korábbi generációknak elfogadni? Nem tanultunk meg szeretni? (Merthogy az is tanulható.) Túlzottan magunkkal vagyunk elfoglalva? Vagy mi van?

Szinte mindenki bolyongva keresi a párját, társát, másik felét, azt a vonzó embert, aki tud elfogadni, szeretni és adni, aki új impulzusokat hoz be az életébe, és akivel még a szex is jó. Ez túl sok lenne együtt? Tavaly májusban volt az egyik legnépszerűbb internetes társkereső portálon az egymilliomodik regisztrált. Ez elképesztő szám egy 10 milliós országban, főleg ha leszámoljuk a gyerekeket, egészen időseket és romákat (akik nem interneten ismerkednek).

Minden ötödik, hatodik ember (beleértve a házasokat is) társat, szeretőt, párt keres. Mintha a szerelem mámorától (vagy akár illúziójától) várnánk, hogy jobb legyen. Feltehetően ha elfogadóbbak lennénk (és többet szeretkeznénk), ez egy vidámabb ország (bolygó) lenne. Ezáltal igazi férfiakkal és nőkkel lenne tele…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top