Életmód

Napi Csernus: Vasárnapi apukák

Rád is rád fér egy kis önbizalomtuning? Olvasd el minden nap Csernus Imre elmélkedéseit, és meríts belőlük!

Napi Csernus: Vasárnapi apukákA vasárnapi apukát sokszor a bűntudat mozgatja a gyermek fizikai vagy érzelmi ellátásában. Ilyenkor le nem rendezett bűntudata miatt kompenzálni próbál, amit a gyerekek egy idő után masszívan ki is használnak. Bűntudattal azonban nem lehet oldottan élni. Elterelheti ugyan a saját figyelmét, miközben tovább hajhássza a pénzt, amivel az újabb csicsás díszleteket felhalmozza, de hogy fogja magát érezni a pasi, amikor például SMS-t kap az előző házasságából való fiától? Mi jut majd eszébe? Kétségtelen, hogy a kudarc idéződik fel benne, és feltámad a bűntudat, amit ilyenkor nagyon könnyű a nőre hárítani…
De hát mit is tehetne a „szerencsétlen”? Mondjuk szembesülhetne a saját érzéseivel, és azt mondaná a gyerekének: „Az a helyzet, fiam, hogy akkoriban azt hittem, érett vagyok a házasságra és a nevelésre, de időközben kiderült, hogy nem vagyok az. De akkor már ott voltatok ti is. És egy idő után rájöttem, hogy nem tudok hazugságban élni.” Cserbenhagyása-e ez a gyerekének? Nem, mert őszinte. Vállalja a felelősséget a múltja hibáival kapcsolatban, és nem hazudozik a gyerekének.

 

Korábbi Napi Csernus-tippek

#10: A mértékletesség öröm
#9: Miért szeretünk mellébeszélni?
#8: A szerencse a bátraké
#7: Ébernek kell lenni

#6: Következetlenségből puhaság lesz
#5: A fejlődés fájdalommal jár

#4: Mindenkinek lehet véleménye
#3: Nem lesz mindenkiből virág
#2: Szorongás vagy feszültség
#1: Kitől tanuljuk a gyávaságot

 

Napi Csernus: Kitől tanuljuk a  gyávaságot?Miért nem szeretünk jól élni? Szenvedéllyel, hittel, okosan, mosolyogva?
Miért nem szeretünk jókat enni? Lassan, jóízűen, odafigyeléssel, megadva a módját?
Miért nem szeretünk jókat beszélgetni? Felszabadultan, őszintén, jóról és rosszról egyaránt?
Ezekre a kérdésekre is választ ad dr. Csernus Imre és Pampuryk Péter könyve, melyet akár már most megrendelhetsz, ha ellátogatsz a Polc.hu könyváruház oldalára.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top