Életmód

Étkezz egészségesen a munkahelyen is!

Egészséges ebéd a munkahelyen? Mutatunk néhány trükköt, hogy ez ne legyen elérhetetlen álom.

A munkahelyi menza általában nem épp reformétterem. De vajon van jobb választás, mint az itt kínált fogások?

1. Vigyél ebédet!
Nemcsak idő- és pénztakarékosabb, hanem egészségesebb megoldás is, ha otthonról viszed a munkaebédet. Akkor sincs minden veszve, ha nincs hűtő és mikró az irodában: a meleg ételek elférnek egy szélesebb szájú termoszban, a zöldségek, gyümölcsök, saláták hűvösét pedig egy bárhol megvásárolható hűtőtasak óvja.

2. Ne feledkezz meg a nasiról!
Így elkerülheted a csokiautomata jelentette kísértést. Az ebéd mellé dobj be pár kocka sovány sajtot, egy doboz joghurtot, pár szem gyümölcsöt vagy egy zacskó mandulát a táskádba, és már indulhatsz is. Ha már este bepakolsz, biztosan nem fogod elfelejteni a reggeli rohanásban!

3. Készüljön egyszerre a vacsora és az ebéd!
Ha úgy érzed, nincs időd külön ebédet készíteni, csinálj egy kicsivel többet a vacsorára szánt fogásból, és ezt vidd másnap ebédre. Ha nem akarod kétszer ugyanazt enni, a vacsora fő hozzávalójával készíts valami új és finom dolgot másnapra – például tegyél félre egy kicsit a sült csirkéből, majd tedd teljes kiőrlésű pitába sok zöldséggel együtt, esetleg csinálj belőle zöldséges-csirkés tésztasalátát.

Étkezz egészségesen a munkahelyen is!

4. Szörfözz az interneten!
Ha túl sokszor eszed ugyanazt, itt az idő, hogy bővítsd a repertoárt. Keress az interneten olyan recepteket, amelyeket könnyű elkészíteni, egészségesek, nem túl kalóriadúsak, viszont annál finomabbak. Így biztosan nem fogod megunni az otthonról vitt ebédeket.

5. Szervezz főzőklubot!
A levest, az egyszerűbb egytálételeket mindenki szereti. Így aztán érdemes összefogni két-három kolléganővel a heti egyszeri főzőklub erejéig. A hétnek ezen a megbeszélt napján mindig más hozzon annyit egy-egy ilyen finomságból, amennyi az egész csapatnak elegendő. Az alapelvek: sok zöldség, kevés zsír, kevés só. És persze néhány példány a receptből…

6. Keresd az egészséges ételeket!

A házhoz szállító éttermek étlapján is sok egészséges étel van, csak ügyesen kell választani. Tanulmányozd át alaposan a menüt, és jelölj ki négy-öt egészséges fogást. Legközelebb már rutinosan fogsz olyasmit rendelni, amitől nem hízol el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top