Életmód

A méz hatással van a szexuális életedre? – Íme 6 vágykeltő étel

A vágy újraélesztése nem is olyan nehéz, mint gondolnád. A szenvedély felkorbácsolásához mindössze a közeli bevásárlóközpontba kell lerohannod, és vásárolni néhány "szerelmes" ételt!

Bár a kutatók kételkednek abban, hogy az úgynevezett afrodiziákumok és a népszerű szerelmi bájitalok tartalmaznának bármilyen csodaösszetevőt a vágy gerjesztésére, abban azonban egyetértenek, hogy többségük olyan pszichológiai hatást vált ki, amelytől aztán gyorsabban ver a szívünk.

Dr. David Benton, a Walesi Egyetem pszichológusa szerint elég azokra az ételekre gondolni, amelyek olyan kémiai reakciókat indítanak el, amelyektől fellobban a szenvedély.
„Ha elhiszed, hogy az osztriga vagy a csokoládé megdobogtatja a szívet, már jó úton jársz afelé, hogy ez meg is történjen” – mondja Benton.

A méz hatással van a szexuális életedre? – Íme 6 vágykeltő étel

Íme a 6 legnépszerűbb vágykeltő étel:

Szarvasgomba
A 18. század szerelmespárja, Madam de Pompadour és Casanova szerint erről a gombafajtáról kiderült, hogy fokozza a feromont az állatokban – és úgy gondolják, hogy a hatás az embereknél ugyanez. Az egyetlen hátránya, hogy nagyon drága.

Méz
A mézet a szerelemmel és a szexszel is kapcsolatba hozta mind a Biblia, mind pedig a Káma-szútra. A hagyományos indiai esküvőkön a vőlegényt mindig mézzel kínálják, hogy fokozzák az „életerejét” – és ezt teszik a többi férfival is. A leghatásosabbak azok a mézek, amelyeket a méhek a jázminból, az orchideából vagy a majoránnából nyernek.

Tengeri herkentyűk
Valószínűleg azért, mert Aphrodité a tengerben látta meg a napvilágot, sok kagyló hatásos afrodiziákum hírében áll. Az osztriga – Casanova egy másik kedvenc étele – magas cinktartalommal rendelkezik, amely a spermatermeléshez szükséges, amellett, hogy a nemzőszervek egészséges működését szabályozza.

Zabkása
A zabkása magja egy úgynevezett Avena sativa nevű anyagot tartalmaz, amely újraéleszti a lohadó vágyat. Az összetevőt  külön is előállítják, és afrodiziákumként kínálják a reform-élelmiszerboltok.

Ginszeng
A ginszeng szó férfigyökeret jelent, és néhányan azt gondolják, hogy afrodiziákum, mert a növény az emberi testre hasonlít. Évszázadokon át a ginszenget hét lakat alatt tartották az ősi feljegyzések szerint, mert úgy gondolták, hogy a férfiaknak óriási energiát képes adni.

Csokoládé
A csokoládé phenylethlamine-t tartalmaz, amely egyébként az agyban is jelen van, ahol fokozza az érzelmi feltöltődést. Kutatók szerint minél több csokoládét fogyasztunk, annál nagyobb lesz szervezetünkben a phenylethlamine-tartalom, és annál nagyobb vágyat érzünk. Az tény azonban, hogy a legújabb kutatások kimutatták: ehhez olyan mennyiségű csokit kellene elfogyasztani, ami lehetetlen (kb. 4000 szelet).

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top