Életmód

Sportold le a kalóriákat – 4+1 kalóriafaló sport

Gyorsan szeretnél megszabadulni néhány kilótól? Ajánlunk néhány sportot, amellyel egykettőre újra formában leszel.

Az egészséges fogyáshoz elengedhetetlen a mozgás. Ha eddig nem – vagy nem eleget – mozogtál, akkor itt a remek alkalom, hogy elkezdd. Egyvalamit azonban már az elején érdemes tisztázni: tervezz előre! Ne vágj neki úgy, hogy az első nap ájulásig nyomod, majd a következő nap már lábra sem tudsz állni. Ha eddig hetente két alkalommal mozogtál, most emeld három-négy alkalomra, így jóval látványosabb eredményt tudsz elérni. Ha pedig nem sportolsz rendszeresen, akkor kezdd heti két alkalommal vagy háromszor félórányi mozgással.

1. Az első és leginkább megosztó mozgás a futás. Van, aki unalmasnak tartja, van, aki imádja, egy a lényeg: a legtöbb kalóriát ezzel égethetjük el.

Sportold le a kalóriákat – 4+1 kalóriafaló sport

 

Mire figyelj?
Mindig megfelelő cipőt válassz, ügyelj a helyes futótechnikára és légvételre! Lehetőség szerint ne kemény talajon fuss, mert a térded előbb-utóbb feladja. A távot folyamatosan növeld, ne első alkalommal akard lefutni a maratoni távot. Ha unalmasnak tartod, feldobhatod, ha pörgős zenét raksz a füledbe.

2. Ha nem tartasz az uszodai baktériumoktól, menj úszni. Gyönyörűen formálja az alakod, és nem terheli az izmokat.

Sportold le a kalóriákat – 4+1 kalóriafaló sport

Mire figyelj?
Ha nem jó a technikád, kérd úszóedző tanácsát. Akkor érdemes menni, amikor nincsenek sokan, így nem kell kerülgetned senkit sem. Az úszás után mindig száríts hajat – főleg a hűvösebb időkben. Rossz időben sapka is kötelező!

3. Ugye a sarki közértbe nem kocsival mész? Pattanj kerékpárra: sok kicsi sokra megy. Ha jó idő van, menjetek kirándulni. A tekerés formálja a popsit és a lábat.

Sportold le a kalóriákat – 4+1 kalóriafaló sport

Mire figyelj?
Indulás előtt nem árt megnézni, hogy a keréknyomás megfelelő-e, és legyen kéznél bukósisak és láthatósági mellény is. A váltót használd, de azért ne kapcsold a legkisebb nehézségnél is a legkönnyebb fokozatra. Úgy nem dolgoznak az izmok – pedig az a cél! Ha megállnál, és pár percre otthagyod a bringát, mindig vigyél magaddal láncot, nehogy elcsodálkozz, amikor kijőve nem találod sehol.

4. Sétálj az életedért! Nem kis túlzás állítani, hogy ma már a toalettre is kocsival megyünk. Nem nagy művészet a gyaloglás: vidd a kutyát sétálni, menj kirándulni a barátaiddal. Amellett, hogy egészséges, számos kalóriától szabadulhatsz meg. Változtasd a gyaloglás intenzitását – gyorsabban érsz el sikereket.

Sportold le a kalóriákat – 4+1 kalóriafaló sport

Mire figyelj?
Ha túrázni indulsz, válassz megfelelő cipőt. Ha tör, nyom és kényelmetlen, már az elején elveszi a kedved a további kilométerek megtételétől.

+1. Ha még mindig nem győztünk meg, akkor próbáld ki a retrosportok egyikét. Biztosan találsz még otthon a szekrény mélyén egy ugrókötelet vagy egy hulahoppkarikát – az előbbivel szökdelve gyorsan sok kalóriától szabadulhatsz meg, míg az utóbbi a derekadat formálja. Ha gyermeked is van, játsszatok közös ugróiskolát.

Sportold le a kalóriákat – 4+1 kalóriafaló sport

 

Mire figyelj?
Megfelelő hosszúságú ugrókötelet használj, és figyelj rá, hogy senki ne legyen a közeledben, akit nyakon suhinthatsz vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top