Étvágycsökkentés természetesen: jamgyökér

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Csillapítja a hasi görcsöket, beállítja a havi ciklust, csökkenti a hüvelyszárazságot és az étvágyat…
2010. 09. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A mexikói jamgyökér (Dioscorea villosa) – vagy más néven wild yam – egy húsos, gumószerű rizómájú évelő növény, amely főként Dél-Amerika esőerdőiben őshonos. A növény érdekes formájú, hiszen kúszó szára akár 6 méter magasra is felnyúlhat. Russell Marker amerikai vegyész az 1930-as évek közepén jött rá arra, hogy a jamgyökér egy bizonyos fajtájának vegyületei alkalmasak a menstruációs fájdalmak csillapítására. A növény – emberi szervezetre gyakorolt hatása miatt – ettől az időtől kezdve felértékelődött.

Harmonizálja a hormonszintet

Étvágycsökkentés természetesen: jamgyökérE növénynek főként a gyökerét használják a holisztikus szemléletű gyógyászatban, elsősorban a homeopátia területén. A szárított gyökér fő hatóanyaga a dioszgenin, amely a progeszteron természetes prekurzora. Ennek köszönhetően nagyon hatékony a premenstruációs szindróma (PMS), valamint a perimenopauza, menopauza tüneteinek enyhítésében. Kitűnően csillapítja a hasi görcsöket, a fejfájást, és csökkenti az ingerlékenységet. Rendszeres alkalmazása során rendben tartja a havi ciklust, csökkenti a klimaktérium időszakában gyakori éjszakai izzadást, a hőhullámokat és az idősebb korban jelentkező hüvelyszárazságot. A jamgyökérnek megvan az a tulajdonsága, hogy képes harmonizálni a hormonszintet, ennek köszönhetően gátolja a menstruáció idején fellépő, hormonális alapon kialakuló bőrproblémákat, a fokozott faggyúműködést, illetve a pattanások kialakulását. A menstruáció idején sokak számára ismert a „felfújt labda” érzése, amikor puffadtnak érezzük magunkat, és végtagjaink ödémásak lesznek a szervezet fokozott vízvisszatartása következtében. A dél-amerikai növény kivonata ezekre a problémákra is kitűnő gyógyírt jelent.

Számold fel a kellemetlen tüneteket menopauza idején!

Rendelkezik tovább étvágycsökkentő hatással, amelynek különösen a menopauza idején veszik hasznát a hízásra hajlamos hölgyek, hiszen ebben az időszakban a szokottnál gyorsabban szaladnak fel a kilók, és a test a korábbihoz képest gyakran más formát ölt. A klimaktérium vágyhullámainak időszakában bizony jól jön egy kis segítség, ami megemeli a libidó szintjét. Ebben is segítségünkre siet a jamgyökér, hiszen serkenti a szexuális aktivitást, illetve kedvező hatással van a termékenységre is.

Szerencsére manapság már nemcsak kemikáliák segítségével lehet pótolni a női hormonokat, de nagy a választék az olyan növényi hormonokat tartalmazó, természetes alapanyagú kozmetikumokból, élelmiszerekből és táplálékkiegészítőkből is, amelyek enyhítik a menopauza idején fellépő kellemetlen tüneteket. Ezek az alapanyagok és készítmények eltérő mennyiségű hatóanyagot – fitoösztrogént – tartalmaznak, ezért a választásnál érdemes megnézni az összetevő mértékét.

 

Forrás: A 2testőr bemutatja – Sztárok titkai – A szakértő tippjei
További 50 gyógynövény jótékony tulajdonsága és 50 ismert ember életmódtippjei a könyvben.

Így védd a szervezeted a káros  hatásoktól!

 

Olvass tovább

Hozzászólások

eda-1952 2015-01-10 14:44

"


A Yam magyarul jamgyökér - Dioscorea villosa - kivonatát Kínában több, mint kétezer éve használják.


Dél-Amerika esőerdeiben őshonos, évelő, lágyszárú növény, kúszó szára több méter magasra is felnyúlhat."


 


Nem értem, de őszintén: meg tudja valaki magyarázni? Csak kíváncsi vagyok...

eda-1952 2015-01-10 14:37

Majd kapsz te mindjárt itt az áltudományért!...))) Én már azért is kaptam egyszer, hogy olyan műveletlen vagyok, még az sem tudom az milyen műsor és kicsodák...! Tényleg, el is felejtettem közölni az illető lebarmolókkal, hogy megnéztem egyszer!  Te meg a véleményért nyugodtam zsebeld be, amit kapsz, minek írjam le én is..)))


 


izé...miért kell csökkenteni az étvágyat? Hogy ne kelljen normálisan enni és mozogni...?

antironia 2015-01-09 21:38

Forrás: A 2testőr


  


Az a műsor a tömény áltudomány!


A 80-90-es IQ-jú nyócelemis nőknek való.... antalvali után...

antironia 2015-01-09 21:36

Csillapítja a hasi görcsöket, beállítja a havi ciklust, csökkenti a hüvelyszárazságot és az étvágyat...


 


 


.... és még az orrodat is tisztíííccccssa....

Nők Lapja Cafe 2015-01-09 21:22

Csillapítja a hasi görcsöket, beállítja a havi ciklust, csökkenti a hüvelyszárazságot és az étvágyat...

Nők Lapja Café: Étvágycsökkentés természetesen: jamgyökér