Életmód

Mitől görcsölünk?

Vajon hányszor fordul elő egy élet során, hogy görcsös fájdalom tör ránk? Képtelenség lenne kiszámolni, hiszen annyi minden válthat ki a testünkből ilyen kellemetlen reakciót.

Mitől görcsölünk?Mitől görcsölünk?

Azonban a nők sajnos többször tapasztalhatnak különböző hasi görcsöket, mint a férfiak, melyhez hozzájárul az, hogy nekünk, nőknek, havonta meg kell küzdenünk a menstruációt kísérő görcsökkel is.

A menstruációs fájdalom a nők egy részénél havonta újra visszatérő problémát jelent. Ilyenkor a hormonok hatására a méh összehúzódik, amit fájdalom kísér, és ezt csak fokozza, ha környező emésztőszervek is begörcsölnek. Bár ez a folyamat természetesnek tekinthető, mégis a fájdalom diszkomfortérzését nehéz leküzdeni.

Az epegörcs is sokszor keseríti meg az életünket. Az epegörcs férfiakat és nőket egyaránt érinthet. Kiválthatja zsírosabb, bőségesebb étkezés, aminek hatására a simaizom görcsbe rándul. A feszítő fájdalom pedig olykor kibírhatatlannak tűnik.

Nem kevésbé fájdalmas a vesegörcs sem. Általában rohamszerűen jelentkezik, és a fájdalom, ami kíséri a görcsöt, szinte elviselhetetlen. A leggyakrabban vesekő okozza.

A gyomor-, hasi és emésztési görcsök is gyakran okoznak kellemetlen tüneteket. A panaszok különböző erősségű fájdalommal jelentkezhetnek. Mivel a tápcsatorna nagyon érzékeny, ezért a stressz vagy az idegesség éppen úgy kiválthatja a görcsös fájdalmat, mint az elfogyasztott étel vagy valamilyen baktérium.

Sokaknál a görcsös panaszokat az irritábilisbél-szindróma okozza. Az IBS krónikus jellegű, mégis kevesen fordulnak vele orvoshoz, mert a tünetek változatosak, és hosszabb tünetmentes időszakok is lehetnek a betegség fennállása alatt. A legjellemzőbb tünetek a görcsös hasi fájdalom, a székletürítési zavarok és a puffadás.

A görcsök eredete és gyakorisága tehát egyénenként változó, és ez egyben a munkahelyi távollétek egyik gyakori oka. A tünetek súlyossága az enyhe fájdalomtól és a kellemetlen érzéstől a nagyon súlyos állapotig terjedhet.

Mitől görcsölünk?

A speciálisan görcsoldásra kifejlesztett Buscopan® tabletta gyorsan, célzottan, hatékonyan oldja a gyomor-, bélrendszeri, epe-, vesegörcsöt, illetve menstruációs görcsök esetén is hatékony megoldást nyújt.

Hatása egyenesen a görcs kialakulása és a fájdalom helyére irányul, lehetővé téve a görcsös izmok hatékony ellazulását és a simaizom újbóli normális működését. Hatóanyagát a Duboisia gyógynövényfajból állítják elő.

További információk!


A Buscopan 10 mg bevont tabletta és a Buscopan Forte 20 mg filmtabletta vény nélkül kapható
hioszcin butilbromid hatóanyagú gyógyszerek.

Mitől görcsölünk?

 

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

 

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

 

gyógyszerészét!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top