Életmód

Egyperces fogyasztó trükkök

Hitted volna, hogy a zsírégetéshez 60 másodperc is elég? Fogadd meg tippjeinket, és máris könnyebb leszel!

Naponta körülbelül 1000 percet töltünk ébren. Ha ezek közül néhányban külön is odafigyelsz a fogyásra, az eredmény nem marad el. Igyekezz minél többet beépíteni a napi rutinba apró fogyasztó trükkjeink közül, és rövid időn belül élvezheted a fogyókúra sikerét!

  1. Gyümölcslé helyett fröccs. A reggeli narancslének csak a felét töltsd ki, és hígítsd fel szénsavas vagy szénsavmentes ásványvízzel. Egypoharanként 85 kalóriát spórolhatsz, ami egy év alatt két kiló fogyást is jelenthet.
  2. Sétálj a telefonnal! Ne üldögélj, inkább égess el néhány kalóriát, miközben telefonon csevegsz. Dobd be a gépbe a mosnivalót, terítsd meg az asztalt a vacsorához, vagy locsold meg a virágokat.
  3. Olvasgasd a csomagolást! Az üzletben első pillantásra úgy tűnhet, mintha a kiválasztott müzliszelet, gyümölcsital vagy sósperecke 220 kalóriát tartalmazna. Ha azonban jobban megnézed a feliratokat, kiderül, hogy egy zacskóban két vagy több adag is lehet, a számok viszont egy adagra vonatkoznak. Számolj utána!
  4. Séta előtt zöld tea. A koffein több vizsgálat szerint is segíti a zsírégetést, és ezt még tetézi a zöld teában levő polifenolok hatása. Ha azonban magas a vérnyomásod, ne fokozd koffeintartalmú italokkal!
  5. Csomagolj ebédet! Ha étteremben vagy a menzán ebédelsz, valószínűleg többet fogsz enni, mint ha magadnak csomagolnád az egészséges fogásokat. Naponta akár 300 kalóriát is spórolhatsz így, ráadásul pénzed is több marad!
  6. Mártogass! Mártogasd a kenyered olívaolajba (zöld fűszerekkel még finomabb!), ahelyett, hogy vajjal kennéd meg. Egy új kutatás szerint azok, akik így tesznek, átlagosan 52 kalóriával vesznek magukhoz kevesebbet, mint a vajas kenyér kedvelői.
  7. Szórd meg lenmaggal! Ha a reggeli gabonapehelyre egy kis lenmagot is szórsz, hosszabb ideig érzed majd jóllakottnak magad, így a délelőtt folyamán kevesebb kalóriát veszel majd magadhoz. A lenmagot joghurtba is belekeverheted, de a sós sütiket is jól kiegészíti.
  8. Menj el vérvételre! Sokszor a pajzsmirigy alulműködése áll a leadhatatlan túlsúly hátterében – érdemes ellenőriztetni a hormonszintet!
  9. Tölts még egy kis vizet! Ha olyan egészséges dolgokról van szó, mint az ásványvíz, nyugodtan veheted a családi csomagolást – ahogy az édességekből, ebből is többet fogsz fogyasztani, csak éppen ebben az esetben jót teszel magadnak vele.
  10. Legyen rágnivaló a salátádban! A salátádhoz ne reszeld le a répát, a zellert, a cukkinit és a többi zöldséget, inkább vágd nagy darabokra. Ha sokáig kell rágnod őket, lassabban és kevesebbet eszel, ráadásul hamarabb eltelsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top