Életmód

A nők és a majmok hasonlóan nevetnek

Nemcsak hasonlóságot fedeztek fel a nők és a majmok mosolya között, de igazolták, hogy a nők többet mosolyognak munka közben, mint a férfiak.

Hasonlóságot fedeztek fel a majmok és a nők mosolygása között a mimika kutatásával foglalkozó szakemberek. “Ha a majmok alávetett helyzetben érzik magukat egy társukkal szemben, nevetéskor megmutatják fogaikat. A nők hasonlóan cselekszenek olyan helyzetben, amikor nem érzik magukat dominánsnak – fejtette ki Nicole Krämer, a Duisburg-esseni egyetem szociálpszichológusa.

A tizenharmadik nemzetközi mimikakonferencián arról tanácskoztak európai kutatók, miről ismerik fel az emberek a valós érzelmeket.

Az érzelmek felismerésének kulcsszava az orbicularis oculi: a latin kifejezés a szem körüli záróizomra utal, amely mindig a valódi nevetésnél lép működésbe, ezáltal válnak láthatóvá a szarkalábak. Amennyiben ezek az apró ráncok nem jelennek meg, a nevetés nem igazi.

A kutatások során megállapították, hogy a magasabb beosztásban lévők alapvetően kevesebbet mosolyognak a nap során. E tekintetben a nemek közt is megmutatkoznak a különbségek, hiszen a nők többet mosolyognak munka közben, mint a férfiak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top