Életmód

12 trendi (?) kütyü a nyárra

Összegyűjtöttünk néhány fura nyári kütyüt és kiegészítőt, amire valószínűleg csak akkor költenénk, ha annyi pénzünk lenne, hogy nem tudnánk hova tenni... Vagy talán még akkor sem.
Ha egyszer egy idegen létforma a használati tárgyaink alapján próbálna képet formálni rólunk, igen érdekes eredményekre jutna, legalábbis egy ilyen gyűjtemény láttán! Rengeteg új fogyasztói igény tárulhat fel előttünk, amiknek a létezéséről még csak nem is tudtunk.
 
 
Annyi vicceset látok-hallok…a vízparton
 
A strandon vagy egyéb vízparton számos nehézséggel kell megküzdenünk: tűrni kell a hőséget és a napfényt, szokni kell a hűvös vizet, ráadásul még az odacipelt dinnyénk is felmelegszik… Hacsak nem visszük magunkkal a legújabb elmés japán szerkezetet, a hordozható, kerekes mini-hűtőt. A 14 literes tér leginkább egy dinnyének a legkényelmesebb, de természetesen bármilyen más ételt is lehet benne tárolni. Egyébként melegíteni is tud, ha éppen ilyesmire lenne szükség.
Ha már gondoskodtunk a hűsítő táplálékról, akkor is kínzó probléma lehet egyesek számára, hogy el is kell menni érte, tehát el kell hagyni a medencét. Erre találták ki a távirányítással működtethető vízi tálcát, ami öt poharat és némi rágcsálnivalót tud szállítani a vízen hasítva. Rosszmájúakban persze felmerülhet, hogy ez esetben nem az innivalóig, hanem a távirányítóig kell elmennünk. De a leírás szerint ez az eszköz leginkább arra való, hogy a medencében lubickoló vendégeinknek ezzel szolgáljuk fel az italokat. Valószínűleg arra is nagyon jó lehet, hogy a gyerekeket (vagy a távirányítós autókon felnőtt férfiakat) lekösse.
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra
A hatalmas kazettás magnók és bébielemek ideje már a múlté: egy modern lány manapság a törölközőjébe épített hangszóróra csatlakoztatja az MP3 lejátszóját, és abból bőgeti Meat Loafot a strandon. Valószínűleg nem vízálló a szerkezet, de a hangfalakat ki lehet venni a törölközőből, így legalább az anyagot ki lehet mosni.
 
Egy modern lány szintén nehezen van meg elektromosság nélkül a vízparton, hiszen bármikor lemerülhet a telefonja, fényképezőgépe, zenelejátszója, miegyebe. Szerencsére erre is van megoldás: a napkollektoros táska segítségével bárhol lehet tölteni ezeket a kütyüket, ahol van napfény. Az már persze más kérdés, hogy a fürdés kimarad, ha egy fél elektronikai boltot magunkkal cipelünk a strandra. Hiszen ki hagyná őrizetlenül a cuccát a parton, ha csupán a táska 250 dollárba, tehát körülbelül 55 ezer forintba kerül?
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra
 
Ha valamilyen kisebb, fémből készült értékünket elvesztettük volna a parton, vagy ha csak simán kincset szeretnénk keresni (vagy ki akarjuk nevettetni magunkat), akkor jól jöhet egy fémdetektoros papucs. Akár a 60 centi mélyre elásott fémtárgyakat is észreveszi, és diszkréten jelzi: nem sípol, csupán egy kis lámpa villog, vagy a vádlira erősíthető rész rezeg, így a környezetünk garantáltan nem szerez tudomást az elásott értékről.
Ha esetleg a nagy kincskeresés miatt, vagy bármi más okból kifolyólag túl sok időt töltenénk a napon, könnyen leéghetünk. Ettől védhet meg minket az UV mérő karkötő, ami színváltoztatással figyelmeztet, ha a leégés veszélye kerülhet minket. A működése egyszerű: amikor bekenjük magunkat napolajjal, a karkötőre is juttatni kell belőle, az pedig méri onnantól kezdve, meddig tart a védő hatás. Persze aki nem akar fehér csíkot a csuklójára, annak muszáj lesz maradnia az eddig bevált módszernél, és figyelmeztetés nélkül kenegetnie magát, amilyen gyakran csak szükségesnek érzi.
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra
 
 
Szemünk fénye
Aki a szabadban sem tud elszakadni a notebookjától, annak meggyűlhet a baja a monitorról visszatükröződő fénnyel. Erre többféle megoldás is létezik, például gyártanak már olyan laptoptáskát, ami pár mozdulattal árnyékoló mini sátorrá alakítható.
 
Akinek még ez is kevés lenne, az választatja a “laptop burkát” is, ami nem csak a monitort árnyékolja le, de a viselőjét is beborítja. Nagy előnye, hogy nem látjuk, mennyire furán néznek ránk az emberek miatta, bár negyven fokban minden bizonnyal nem is lehet sokáig bírni alatta.
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra

A szemünket természetesen nem csak a monitorról visszatükröződő fénytől, hanem a mezei napsugaraktól is óvni kell. Erre is léteznek már high tech megoldások azok számára, akik nem érik be hétköznapi napszemüveggel. Már vannak jóval nagyobb újdonságok is a Bluetooth headsettel felszerelt napszemüvegeken kívül is. Tavaly nyáron például számos helyen megjelent a hír, hogy Calvin Klein egyik napszemüvegének szárába egy flash memóriát építenek, így pendrive helyett is jó lehet a kiegészítő. Az akkori hírek szerint tavaly októberben kellett volna a boltokba kerülnie a ketyerének, de azóta sem tudjuk, tényleg meg lehet-e vásárolni.

A rejtett kamerás napszemüveg létezésével kapcsolatban viszont nincsen semmilyen kétség. Japánban lehet kapni ilyen típusokat, sőt, létezik olyan is, amelyben FM rádió, MP3 lejátszó és Bluetooth headset is van egyben. Ahhoz természetesen elég drága, hogy ezzel rögzítsük (titokban) a gyerek pancsolását a vakáción, de egy laza nyári kémkedéshez jól jöhet.
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra
12 trendi (?) kütyü a nyárra
 
 
Túlélés otthon vagy irodában

Ha nem tudunk eljutni egy vízpartra hűsölni, akkor a katlanszerű irodában vagy lakásban pláne nagy segítséget nyújthat a technika egy-két vívmánya – már ha elég elborultak bevállalósak és exhibicionisták vagyunk.
A két darab tízcentis, ventilátorral felszerelt ruhából például készült női változat is, tehát akár mi is hordhatnánk ilyesmit. De az is hasznos lehetne, ha a férfi kollégákat lepnénk meg ilyesmivel. Egy-két ilyen szellőzős ing örökre pontot tehetne az “öltönyös férfiak vs. nyári ruhás nők” csatájának végére, amelynek tétje az irodai légkondi hőmérsékletének beállítása. USB-ről vagy autós szivargyújtóról is működik, de négy elem is el tudja pörgetni.
 
A melegben nem csak a “külső hűtés” fontos, a folyadékpótlásra is ügyelni kell, akkor is, ha a számítógép előtt ülünk. A forró napokon viszont könnyen felmelegszik az asztalon hagyott üdítő, a kiborulás veszélye télen-nyáron fennáll, a hűtőig elmászkálni pedig macerás lehet egyeseknek… Valószínűleg az ilyen esetekre találták ki az usb-s mini hűtőt, ami a számítógépre csatlakoztatva nyeri az energiát, és – elvileg – hidegen tartja az innivalót.
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra
 
12 trendi (?) kütyü a nyárra

Nagy kár, hogy nincsenek eladási statisztikák az ilyen elmés szerkezetekről. Nagyon jó lenne tudni, vajon mennyire fogynak az ilyenek, tehát mennyire valós igényeket elégítenek ki. Vajon tényleg olyan hatással van az emberek agyára a hőség, hogy elkezdenek ilyeneket vásárolni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top