Életmód

Ne hagyd, hogy a stressz tönkretegye a bőrödet!

A feszültség nemcsak a gyomrodat szorítja görcsbe, hanem a bőrödön is meglátszik. Megmutatjuk, mit tehetsz az árulkodó jelek ellen.

Ne hagyd, hogy a stressz tönkretegye a bőrödet!Kiszáradt? A tartós feszültség serkenti a kortizol nevű stresszhormon elválasztását, ez pedig kiszárítja a bőrt. Ez az oka annak, hogy a stresszes bőr veszít ragyogásából. Szokott fényét hipoallergén, lehetőleg színezék- és illatmentes krémek segítségével nyerheti vissza – az érzékeny bőrre való termékek ugyanis nem okoznak további gyulladást, és nem is szárítják tovább a bőrt. Langyos vízzel mosd az arcod, mivel a forró csak még jobban kiszárítaná, és a kissé nedves bőrbe masszírozd a krémet.

Kipattogzott? A stressz ront a gyulladásos, zsíros bőr állapotán, így előjönnek az utálatos, gyulladt pattanások. A legjobb, ha baktériumellenes hatóanyagot tartalmazó lemosót vagy tonikot és zsírmentes hidratálót használsz, így nem lesz még zsírosabb a bőröd.

Vörös a szemed? Az idegesség okozta alvászavar egyenes út a szem alatti táskákhoz és a vörös nyusziszemekhez. Gyorssegélyként remekül beválnak a hűtőből frissen kivett uborkaszeletek, amelyek összehúzzák a területre nedvességet szállító vér- és nyirokereket.
Hatásos megoldás az is, ha magasabb párnán alszol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top