Életmód

Az energikusság titkos receptje: sárga ételek

A zöldségek és gyümölcsök színe nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem a természet zseniális jelzőrendszere is egyben. A tápanyagok színkóddal rendelkeznek. Az étel színe ugyanis elárulja testünknek, hogy az adott eledel milyen tápanyagokat tartalmaz.

A különböző színű ételek segítségével feltölthetjük testünket azokkal a tápanyagokkal, melyekre egészségünk javításához és fenntartásához szükségünk van. A színes zöldségek és gyümölcsök mindegyike rendkívül értékes tápanyagokat tartalmaz. A vörös ételek feltöltik a testet, erősítik a vért, a sárgáknak frissítő hatásuk van, a zöldek pedig kitisztítják a szervezetet. Minél színesebb az étrended, annál több tápanyaghoz jutsz.

 Sárga – energikussá és fitté tesz

A sárga ételek telis-tele vannak a legfontosabb immunvédő vitaminnal, a C-vitaminnal, mely egy igazi csodafegyver. Felvértez minket a betegségek ellen, ezenkívül elősegíti a baktériumok, a vírusok és az élősködők okozta fertőzések leküzdését is. Ez a vitamin az antioxidáns védelmi rendszer első bástyája a szervezetben, együttműködik az E-vitaminnal és a karotinokkal. Véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, erősíti az artériák kollagénszerkezetét, csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza a vérrögképződést. Mivel vízben oldódik, naponta szükséges a pótlása.

Az energikusság titkos receptej: sárga ételek

Legfontosabb forrásai:

citrom, grépfrút, paprika, spárga, körte, káposzta, karalábé, bodzabogyó, zöld alma.

 

Tudtad?

A C-vitamint az állatok maguk állítják elő, ezért soha nem fáznak meg. Szervezetük mindig éppen annyit állít elő, amennyire szükségük van ahhoz, hogy ne betegedjenek meg.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top